Calgaryn ykköspelaajat olivat tiukasti Dallasin suomalaisjohtoisen puolustuksen pihdeissä miltei koko pudotuspelisarjan ajan. Maanantaiaamun ratkaisuottelussa Calgaryn ykköstähdet tekivät sen, mitä heiltä odotettiin: ratkaisivat huipputasaisen sarjan. Ratkaisumaalin teki Johnny Gaudreau jatkoajalla.

Dallas meni johtoon Jamie Bennin maalilla heti ottelun alussa. Tyler Toffoli tasoitti, mutta Dallas meni toistamiseen johtoon. Calgary tuli tasoihin Matthew Tkachukin osumalla toisen erän puolivälissä. Sen jälkeen ei maaleja varsinaisella peliajalla nähty.

Mutta jatkoajalla nähtiin. Ajassa 75.09 Gaudreau räjäytti kotiyleisön riemuun tekemällä jatkokierrokselle oikeuttaneen osuman. Syötöt maaliin antoivat tutut nimet, Elias Lindholm ja Tkachuk. Tämä tarkoitti samalla sitä, että peräti viiden suomalaispelaajan kausi päättyi tähän. Yli puoli tuntia ottelussa pelannut Miro Heiskanen, Joel Kiviranta, Esa Lindell ja Jani Hakanpää sekä Roope Hintz pääsivät kesälomille – tai vaihtoehtoisesti MM-kisoihin – jos into ja terveyttä riittää ja jos sopimustilanne sen sallii.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki kauden pudotuspelit suorina lähetyksinä.