MM-kisat jatkuvat huipputasaisina. Costa Rica ja Kreikka pelasivat 120 minuuttia ennen kuin ratkaisu syntyi rangaistuspotkukilpailussa. Jatkoon eteni Costa Rica 6-4 (1-1)-lukemin.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta tarkkaa, puolustavaa peliä. Maalipaikkoja ei saatu juurikaan aikaiseksi. Parhaan yrityksen teki 40. minuutilla Lazaros Christodoulopoulos, mutta costaricalaisvahti Keylor Navas torjui.

Costa Rica iski 52. minuutilla. Bryan Ruiz sijoitti vasemmalla jalallaan alakulmaan suoraan Joel Campbellin syötöstä. Costa Rica olisi pian tämän jälkeen voinut lisätä johtoaan, mutta Christián Bolañosin laukaus blokattiin.

Peli koki merkittävän kulminaatiopisteen reilun tunnin kohdalla, kun Oskar Duarte sai toisen varoituksensa ja tuli ulosajetuksi. Costa Rica ei kuitenkaan vetäytynyt kuoreensa, vaan pyrki pitämään palloa. Kreikka alkoi kuitenkin hyödyntämään miesylivoimaansa. Tasoitus syntyi tuomarin antamalla lisäajalla. Vaihdosta sisään tullut Fanis Gekas laukoi päin maalivahtia, mutta Sokratis Papastathopoulos viimeisteli jatkopallon maaliin.

Kreikka aloitti jatkoajan hyökkäävästi. Palloa pelattiin boksiin hyvillä keskityksillä, mutta tulosta ei saatu aikaan. Pitkä ottelu ja miesalivoima näyttivät painavan enemmän costaricalaispelaajien jaloissa.

Jatkoajan toisella puoliajalla alkoi tapahtumaan. Paikkoja nähtiin molemmissa päissä, mutta maalit pysyivät tasalukemissa. Kostas Mitrogloulla oli vielä avopaikka aivan lopussa, mutta maalivahti Navas piti Costa Rican pelissä. Jännitysnäytelmä siirtyi lopulta viimeiseen vaiheeseen, eli rangaistuspotkukilpailuun.

11-metriset upposivat kovassa paikassa hyvin ja jättivät maalivahdit aseettomiksi. Navas torjui edun Costa Ricalle neljännellä kierroksella. Epäonnen soturi oli kokenut Gekas. Costa Rica iski viimeisensäkin sisään ja eteni puolivälieriin.