Tenniksen Madrid Openin omistaja Ion Tiriac – entinen tennisammattilainen itsekin – tuli sohaisseeksi melkoiseen ampiaispesään vinkatessaan taannoin, että vuosia tenniksen huipulla olleen Serena Williamsin tulisi harkita lopettamista johtuen ’iästään ja painostaan’.

Kommentit saivat Williamsin aviomiehen Alexis Ohanianin menettämään malttinsa tyystin ja tämä hyökkäsi somessa voimakkaasti 81-vuotiasta Tiriacia vastaan syyttäen romanialaista ’rasistisesta ja seksistisestä’ asenteesta.

Sinänsä Tiriacin alkuperäiset kommentit eivät olleet kovinkaan hyökkääviä.

– Jos hän hiukan ajattelisi, hän vetäytyisi kentiltä. Siinä iässä ja senpainoisena kun hän on nyt, hän ei liiku enää samalla lailla kuin 15 vuotta sitten, Tiriac totesi Romanian TV:lle.

Tämä oli kuitenkin bensaa liekkeihin Ohanianille.

– [Vuosi] 2021 enkä pysähdy, kun rasistinen/seksistinen pelle hyökkää perhettäni vastaan, Ohanian twiittasi.

Ohanian on saanut runsaasti tukea, mutta myös kritiikkiä. Osa on todennut Tiriacilla olevan oikeus mielipiteeseensä ja osa ollut myös täysin samaa mieltä romanialaisen kanssa – ”hän on lihava kuin lehmä”. Lisäksi useampi kommentoija on huomauttanut Ohanianin omasta taustasta Redditin yhtenä perustajana. Verkkosivusto ei ole varsinaisesti ollut tunnettu ”seksististä” sisältöä kovin ahkerasti karttavana.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

Alexis Ohanian 🇦🇲

@alexisohanian
2021 and no holding back when a racist/sexist clown with a platform comes for my family.