Ranska kohtaa lohko E:n avausottelussaan Hondurasin. Ranska on selkeä ennakkosuosikki, mutta Honduras omaa yllätyspotentiaalia.

Hondurasin ”yllätysvalmius” on sen kokemuksessa. Joukkueessa on koko ryhmä veteraaneja ja keski-ikä 28 vuotta. Kaikilla pelaajilla on kokemusta isoista peleistä ja turnauksista. Kokemus on tärkeää etenkin avausottelussa, jossa jännitys ja paineet ovat suuret.

Hondurasilla on ollut aiemmin vaikeuksia maalinteon kanssa, mutta viime karsinnoissa joukkueesta alkoi puristua tehojakin. Ranskalla on ollut viime arvokisoissa sama ongelma, ei maaleja, ei tulosta. Karsinnoissa Ranska ei häikäissyt, mutta tuli Espanjan vanavedessä toiselta sijalta kisoihin.

Ranska menetti tähtensä Franck Riberyn sairastuvalle ennen kisoja ja se on joukkueelle pahin mahdollinen menetys. Joukkueesta löytyy toki muitakin ratkaisijoita, muun muassa ykköskärki Karim Benzema on ollut hyvässä maalivireessä.

Ranska antoi pienen myrskyvaroituksen takomalla Jamaikaa tauluun MM-kisojen kenraalissaan maalein 8-0. Honduras taas osoitti, että puolustus toimii pelaamalla 0-0 -tasapelin Englannin kanssa.

Ranskan ja Hondurasin välinen kamppailu alkaa klo 22.00.