32-vuotias Mika Poutala on avannut pikaluistelun maailmancupin huikeasti. 500 metrillä tuli heti avauskilpailussa Calgaryssa SE 34,28 ja palkintopallipaikka. Poutala kertoo sivustomme haastattelussa, onko jopa tällä kaudella syntynyt Pavel Kulizhnikovin ME-aika 33,98 mahdollinen.

Kauden alku on tainnut lähteä käyntiin jopa paremmin kuin odotit, oliko Calgaryn 500 metrin SE-luistelu täydellinen?

– Ei ollut missään nimessä täydellinen. Siinä oli vielä petrattavaa sekä ensimmäisellä satasella, että ensimmäisessä kaarteessa. Ei ne tietysti valtavan isoja asioita ole, mutta oikeastaan aina jää jotain parannettavaa.

Onko täydellistä luistelua osunut koskaan kohdallesi?

– Kun johdin Vancouverin olympialaisissa ekan luistelun jälkeen, luulin, että se oli täydellinen luistelu. Mutta kun näin sen videolta, niin kyllä sieltäkin virheitä löytyi. Ei ole vielä osunut ihan täydellistä luistelua kohdalle.

Pavel Kulizhnikov ME on 0,3 sekunnin päässä, pystyykö noista virheistä analysoimaan, kuinka paljon niihin meni aikaa? Menikö tuo kolme kymmenystä?

– Videolta pystyy ehkä hiukan paremmin, omat tuntemukset ja video eivät aina ole synkassa. Jotain voi arvella, mutta aika spekulatiivista se on. Joku iso virhe kaarteessa voi olla sellainen 0,15-0,20 sekuntia.

No onko ME mielestäsi mahdollinen?

– En ole sellaista hirveästi miettinyt. Se ero, minkä Kulizhnikov muihin teki, tuli viimeisellä suoralla. Herättää se ajatuksia. Kyllä se loppu on kriittisin. Siinä on kyse tekniikasta.

Lisää Mika Poutalan ajatuksia huomenna sivustomme pitkässä haastattelussa. Siinä positiivisuuden perikuvaksi tunnettu Poutala kertoo muun muassa meneekö hänellä koskaan hermot ja mihin hänen kehityksensä näinkin kypsällä iällä perustuu.

LAURI HOLLO