Tampereen Pyrintö on solminut ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen Akeem Wrightin, 30, kanssa. Wright solmi kaksi kautta sitten Pyrinnön kanssa sopimuksen kaudesta 2013-14, mutta loukkaantuminen esti saapumisen Tampereelle silloin.

Viime kaudella kaksimetrinen Wright pelasi Ruotsin pääsarjassa Sundsvall Dragonsin paidassa 41 ottelua, joissa syntyivät tilastot 16,6 pistettä, 9,1 levypalloa, 2,1 syöttöä ja 1,8 riistoa ottelua kohden. Joukkue selviytyi aina Basketliganin välieriin saakka, jossa mestaruuden lopulta vienyt Södertälje kukisti Wrightin edustaman Sundsvallin.

Aikaisemmin urallaan Kansas Staten kasvatti on pelannut ammatikseen myös Ukrainassa, Espanjassa, Uudessa-Seelannissa, Israelissa sekä Kanadassa.

– Olen tyytyväinen, että neuvottelut Akeemin ja Pyrinnön välillä saivat onnellisen lopun. Tiedän pelaajan aiemmilta vuosilta ja kaikki hänestä saamani palautteet kertovat joukkueeseen liittyvän kovan luokan ammattilaisen. Wright on erittäin urheilullinen ja vahvarakenteinen pelaaja, joka ei ole sidottu yhteen pelipaikkaan hyökkäyspäässä, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen kertoo seuran tiedotteessa.

Wrightin sopimuksessa on kahden viikon koeaika.

Pyrinnöllä on Wrightin lisäksi pelaajasopimukset tulevasta kaudesta Antero Lehdon, Damon Williamsin, Petri Heinosen, Topias Palmin, Alex Vaenerbergin, Mikael Sandbergin, Ville Pekkolan sekä Osku Heinosen kanssa.