Korisliigan Tampereen Pyrintö palkkasi riveihinsä 206-senttisen nigerialaisen Chukwudiebere Maduabumin. Jos on miehen nimi eksoottinen, niin on myös hänen urallaan kiertämiensä seurojen lista.

24-vuotias Maduabum on NBA-seura Los Angeles Lakersin toisen kierroksen varaus (56.) vuodelta 2011, mutta hänen oikeutensa vaihdettiin samana iltana Denver Nuggetsille. Nyt hänen oikeutensa ovat Philadelphia 76rsillä.

Maduabum on pelannut urallaan Yhdysvalloissa, Qatarissa, Virossa sekä Mongoliassa. Virossa hän on pelannut kahteenkin kertaan Tallinnan Kalevissa.

2013 Qatarin D-liigassa hän teki 9,4 pistettä ja otti 8,3 levypalloa / ottelu. Seuraavalla kaudella Mongolian liigan Khasiin Khuleguudissa hän avitti seuran mestaruuteen ja tuli valituksi Mongolian All Star –viisikkoon.

Pari kuukautta sitten miestä haastateltiin SB Nation –verkkojulkaisussa.

– Onhan tämä ollut aika hullua, koskaan ei tiedä, missä päin maailmaa seuraavaksi pelaa. Virossa mikään ei mennyt putkeen ja niinpä otin ensimmäiseksi eteen tulleen tilaisuuden pelata Mongoliassa. Toivoin että pääsisin Philadelphian kanssa kesäliigaan tänä kesänä, mutta niin ei käynyt. En tiedä taaskaan, mihin tie vie seuraavaksi, mutta ehdottomasti teen kaikkeni, että pääsen pelaamaan NBA:ssa.

Vielä tuolloin Maduabumilla ei ollut mitään tietoa, missä hän tulisi pelaamaan tulevaisuudessa. Tuskin ihan ensimmäisten joukossa kävi mielessä Korisliiga ja Tampereen Pyrintö.

– Haluan pelata seuraavaksi jossakin hyvässä liigassa ja hyvässä joukkueessa. Tarkoitus on tosiaan päästä NBA:han, joten minun on yksinkertaisesti päästävä parempiin sarjoihin pelaamaan ja samalla tienattava myös rahaa. On päästävä hyvään näyteikkunaan, että isot seurat huomaavat minut, nigerialaispelaaja kommentoi heinäkuussa.