Ammattilaispyöräily on rypenyt monessa liemessä viime vuosina ja yksi lisää on käsillä supertähti Chris Froomen Espanjan ympäriajossa antamasta näytteestä löytyneen kaksi kerta yli sallitun määrän olleen astmalääkkeen takia.

Froome on pyrkinyt selittämään asiaa parhain päin kuten on tallinsakin, mutta yllättäen ”perhe on pahin” jälleen kerran. Froome ajoi joitain vuosia sitten samassa tallissa maanmiehensä Sir Bradley Wigginsin kanssa ja käsitys nokkimisjärjestyksestä ei aina ole ollut täysin yhteneväinen.

Herrat eivät ole puineet välejään kuitenkaan ainakaan julkisesti, mutta sen sijaan vaimot ovat olleet keskenään tukkanuottasilla ja Catherine Wiggins otti nytkin terävästi kantaa Froomen tilanteeseen.

– Alan voida pahoin. Ei mitään uutisissa. Jos olisin taipuvainen salaliittoteorioihin, olettaisin heidän heittäneen tarkoituksella poikani bussin alle suojellakseen tätä luikertelevaa matelijaa, rouva Wiggins kirjoitti Facebookissa viitaten Froomen selityksiin.

Catherine Wiggins poisti kommenttinsa myöhemmin ja pyysi anteeksi, mutta kahden pyöräilyperheen kesken lienee turha odotella joulukorttien lähettämistä tänäkään vuonna.

Froomen tapauksen käsittely on edelleen kesken.