PSG:n johto -ja valmennusryhmä kiehuivat keskiviikkoiltana Real Madridia vastaan pelatun Mestarien liigan neljännesvälierien avausosan jälkeen.

Real oli PSG:tä vahvempi kotonaan 3-1. Madridilaisten sankari oli kukapa muu kuin kaksi ensimmäistä osumaa iskenyt Cristiano Ronaldo.

PSG:n johto keskittyi ottelun jälkeen puimaan erotuomarin Gianluca Rocchin erikoiseksi ranskalaisten keskuudessa miellettyä linjaa.

– Tulos ei ollut reilu. Mielestäni olimme parempia ensimmäisellä puoliajalla. Meillä oli maalipaikkamme, mutta teimme virheitä, PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifi sanoi espanjalaislehti AS:n mukaan.

Al-Khelaifi manasi erityisesti tilannetta, jossa Kylian Mbappe pääsi hyvään tekopaikkaan, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Puheenjohtajasta tilanne ei ollut paitsio.

– Tuomarin päätökset maksoivat meille paljon. Tuomari auttoi Madridia.

Viime vuonna PSG karsiutui Mestarien liigan jatkopeleistä täysin kaikkia odotuksia espanjalaista Barcelonaa vastaan kilpailun samassa vaiheessa. Ensimmäisen, 4-0-murskalukemiin päättyneen osaottelun jälkeen pariisilaisten jatkopaikka näytti jo täysin varmalta, mutta toisen osan Barca vei nimiinsä upean taistelun päätteeksi 6-1 ja pudotti Ligue 1:n mahtiryhmän.

– En jaksa toista kertaa. Viime vuonna kävi ihan samalla tavalla Barcelonaa vastaan, nyt tapahtui vastaavasti Real Madridia vastaan. Tämän on loputtava, Al-Khelaifi kiukkusi.

– Kaksi keltaista korttia, joita ei olisi pitänyt antaa. Paitsioita, vaikka ne eivät olleet paitsioita. Herätkää nyt. En sano meidän hävinneen tuomarin takia, mutta nämä pienet yksityiskohdat auttavat Real Madridin kaltaista suurseuraa.

Myös PSG:n päävalmentajalla Unai Emeryllä oli sanansa sanottavana tuomaritoiminnasta.

– Madrid voi tehdä tuhoisaa jälkeä nopeilla tilanteenvaihdoilla. Jos olisimme olleet kliinisempiä ja jos tuomarin ratkaisut olisivat olleet tasapuolisempia, olisimme voineet saada tästä tasapelin tai jopa voiton, Emery valitti.

Toinen osaottelu pelataan Pariisissa tiistaina 6. maaliskuuta. Silloin PSG tarvitsee vähintään 2-0-voiton edetäkseen puolivälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon.