G-lohkon päätöskierroksen toisessa ottelussa kohtaavat Portugali ja Ghana. Lohkon tilanne on todella mielenkiintoinen. Kaikki on vielä mahdollista.

Illan ottelu tulee olemaan Portugalille hyvin haastava. Sen täytyy hyökätä ahnaasti, sillä jatkopaikan varmistaakseen Portugalin on kirittävä viiden maalin ero umpeen. Portugalin jatkopaikka on kiinni myös USA:n ja Saksan kohtaamisesta. Saksan on pakko voittaa, sillä tasapelillä Saksa etenisi lohkovoittajana ja USA toisena joukkueena jatkoon. USA:n voitti riittäisi teoriassa myös, mutta Saksan maaliero on käytännössä liian iso kurottavaksi Portugalin otteet aikaisemmissa peleissä eivät ole vakuuttaneet ja jatkopaikka näyttääkin tässä vaiheessa todella kaukaiselta. Paulo Benton ryhmän on saatava aivan eri vaihde päälle tänään, jotta jatkopaikka voisi irrota.

Ghanan maaliero on Portugalia parempi. Ghanalaisetkin toivovat varmasti Saksan voittoa lohkon toisesta ottelusta, sillä jos Saksa häviäisi olisi sillä kuitenkin suuri maaliero, minkä avulla se olisi jatkossa. Ghanan pitää siis voittaa Portugali parin maalin erolla tai toivoa Saksan murskaavan USA:n.

Portugali-Ghana alkaa kello 19 Suomen aikaa.