Aitajuoksija Elmo Lakka pääsi viime hetkessä mukaan yleisurheilun MM-kisojen 110 metrin aitoihin. Sara Kuivistolle puolestaan avautui mahdollisuus kilpailla myös 800 metrillä, joka on ollut tänä kesänä hänen päämatkansa.

– Aikamoinen pesukonekokemus. On menty suunnasta toiseen. Hyvä, että kuitenkin pääsin mukaan, ja kävi MM-kisoissa miten vaan, tämä prosessi kisoihin pääsystä jää kyllä ikuisesti mieleen, Lakka tuumii Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) ilmoitti perjantaina, että kun MM-kisojen lopulliset ilmoittautumiset oli käyty läpi, todettiin, että poisjääntien takia lajeissa on vielä tilaa, ja Lakka sai kutsun 110 metrin aitoihin.

Tällä kaudella ennätyksekseen 13,49 juossut Lakka oli alkujaan siinä 40 urheilijan joukossa, joka tulosrankingin perusteella olisi mahtunut kisoihin, mutta hänen edelleen kiilasi sellaisten maiden urheilijoita, jotka voivat ilmoittaa MM-kisoihin vain yhden urheilijan.

Kuivisto sai jo aiemmin tiedon, että hän on mukana MM-kisoissa 1500 metrillä, ja kun paikkaa 800 metrille ei aiemmin kuulunut, valmistautumisprosessi on säädetty 1500 metrille.

Nyt suunnitelmat muuttuivat, kun 800 metriä on MM-kisoissa ennen 1500 metriä.

– Kun olisi edes kaksi päivää aiemmin saanut tiedon, olisi ollut helpompi valmistautua 800 metrille, mutta näillä mennään, ja onhan se hienoa, että pääsin mukaan, Kuivisto sanoo.

Lähde: Yleisurheilu.fi