Koronan vuoksi kauden loppuun siirretty Tottenham-Arsenal, eli NLD (North London Derby), on normaalistikin kauden päätapahtuma pohjoislontoolaisille futiskannattajille. Kannattajien välejä ei voi millään muotoa luonnehtia ystävällisiksi, joten torstai-iltaan on luvassa tulta ja tappuraa Tottenham Hotspur-stadionin kentällä ja katsomoissa.

Arsenal on tällä hetkellä kiinni suorassa Mestarien liigan paikassa neljän pisteen erolla Tottenhamiin. Voittamalla torstaina Arsenal varmistaisi paluunsa Mestarien liigaan ensimmäistä kertaa vuoden 2017 jälkeen. Mikä muu tulos kuin Arsenalin voitto vetää tilanteen taas täysin solmuun, ja ratkaisut siirtyvät kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Vastikään jatkosopimuksen tehnyt Arsenal-manageri Mikel Arteta tiedostaa torstain merkityksen.

– Torstaista voi tulla meille koko kauden määrittelevä ilta. Olemme omalla tekemisellämme päässeet pelaamaan isoista asioista. Tämä lisää ehdottomasti motivaatiotamme torstain otteluun. Maltan tuskin odottaa torstaita, Arteta hehkutti sunnuntain Leeds-voiton jälkeen.

Katso Pohjois-Lontoon kuuma paikallistaisto Tottenham-Arsenal torstaina klo 21.45 alkaen Elisa Viihde Viaplaysta ja V Sportin kanavilta.