NHL:n erinomaisen viihdyttävän kauden runkosarja on viittä vaille valmis. Viikonloppuna runkosarja pelataan loppuun. Suurempia panoksia ei enää ole, sillä kaikki pudotuspelijoukkueet ovat jo selvillä. Sen sijaan eri tilastoissa on vielä jännitettävää: kausi on tarjonnut huikeita lukemia ja rikkonut viime vuosien ennätykset selvästi.

Pistepörssin ykköseksi on tulossa Edmontonin Connor McDavid, jonka loppukiri Floridan Jonathan Huberdeauta vastaan on ollut roima. McDavid on tällä hetkellä seitsemän pistettä Florida -tähden edellä ja tämä varmastikin riittää. Huberdeau tulee sen sijaan voittamaan syöttötilaston miltei varmasti. McDavid on seitsemän syöttöä perässä.

Maalitilaston ykköseksi tulee lähes varmasti Toronton Auston Matthews. Jenkki on takonut 60 maalia ja Edmontonin saksalaistähti Leon Draisaitl on tehnyt viisi maalia vähemmän. Yli 50 maalia on kaksikon lisäksi tehnyt Rangersin Chris Kreider (52) ja Washingtonin Alex Ovetshkin (50).

Puolustajien pistepörssin voitto menee todennäköisesti Nashvillen Roman Josille. Josi tulee jäämään harmillisen lähelle sadan tehopisteen rajaa, sillä tilillä on nyt 93 pistettä. Coloradon Cale Makar on myös kirjauttanut huimat lukemat, 85 tehopistettä, eikä Tampan Victor Hedmanillakaan ole hävettävää, sillä ruotsalainen on takonut 82 pistettä.

Yli sadan tehopisteen pelaajia on jo kahdeksan. Lukema on hurjin vuosikausiin. McDavidin ja Huberdeaun lisäksi yli sata tehopistettä ovat tehneet Calgaryn Johnny Gaudreau, Draisaitl, Matthews, Minnesotan Kirill Kaprizov, Calgaryn Matthew Tkachuk sekä Tampan Steven Stamkos.

Elisa viihde Viaplay näyttää kauden loput ottelut suorina lähetyksinä, kuten myös tulevat, huippukiinnostavat, pudotuspelit.