Ilveksen ja Pelicansin taipaleet tämän kauden Champions Hockey Leaguessa päättyivät tiistai-iltana. Molemmat joukkueet jäivät tasapeleihin, kun kummankin olisi pitänyt napata voitto.

Dynamo Pardubice ja Ilves pelasivat tiistaina Tshekeissä 2-2 -tasapelin. Näin Dynamo Pardubice jatkaa puolivälieriin yhteismaalein 5-3.

Ilves tuli peliin rytinällä ja Joona Ikonen avasi maalihanat ottelun kahdeksannella minuutilla.

Toisessa erässä Martin Kaut tasoitti puntit ylivoimalla, mutta pian Ilves meni jälleen johtoon, kun Eemeli Suomi onnistui. Tuon osuman jälkeen Ilves sai pelata tovin kahden miehen ylivoimalla ja tuon hetken päävalmentaja Antti Pennanen näki ottelun käännekohdaksi.

– Siinä meillä oli mahdollisuudet tehdä kolmas maali, mutta emme pystyneet tuota ylivoimaa käyttämään hyväksemme, Pennanen harmitteli.

Ilveksen kannalta kolmas erä alkoi hankalasti, kun Adam Musil teki isäntien toisen maalin.

– Edelleen painotan, että nämä ovat kovia pelejä. Meillä oli omat mahdollisuutemme, mutta nyt kävi näin, Pennanen puntaroi.

Nyt päättyneestä CHL-kaudesta Pennanen ei vielä Ilveksen osalta lähtenyt arvosanaa antamaan.

– Päällimmäisenä on mielessä se, että saimme pelata paljon tshekkejä vastaan ja kaikki pelit olivat kovia, Pennanen huomautti.

Pelicans puolestaan lähti Tshekkeihinn kolmen maalin takaa-ajoasemasta, kun Lahden jäähallin jään pettämisen vuoksi Pelicans oli tuomittu häviämään Vitkovice Rideralle 0-3. Toinen osa päättyi tiistaina Tshekeissä 1-1.

Dominik Lakatos vei isännät johtoon aivan avauserän lopulla ja Pelicansin Nathan Schnarr tasoitti puntit vasta kolmannessa erässä.

– Hieman liian myöhään saimme maalin aikaan. Mutta kyllä ylpeä voi olla omasta joukkueesta, hyvin me taistelimme, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sanoi.

Jatkopaikan lipsuminen pois lahtelaisten ulottuvilta jäi toki Pelicans-luotsia harmittamaan, mutta Niemelä näki CHL-taipaleessa myös paljon hyvää.

– Paljon tuli näistä otteluista kokemusta meidän pelipankkiimme, Niemelä huomautti.

Kolmas suomalaisjoukkue, Lukko pelaa toisen neljännesvälieräottelunsa keskiviikkona. Lukko ja itävaltalainen HC Innsbruck lähtevät Raumalla pelattavaan kamppailuun tilanteesta 2-2.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut.

Lähde: CHL:n tiedote