Suomalaiset jalkapalloilijat Serie A:ssa ovat vuosien varrella olleet aikamoinen harvinaisuus. Perparim Hetemaj on tässä suhteessa aikamoinen poikkeus, sillä hän on pelannut saapasmaassa jo liki vuosikymmenen ja pelaa tälläkin kaudella isoja minuutteja Beneventossa.

Sauli Väisänen pelaa Italiassa neljättä kauttaan ja tällä hetkellä jopa ”Perpan” vanhassa seurassa Chievossa.

– Katsoin Perpaa ylöspäin, ja halusin saada häneltä vinkkejä, miten Italiassa kannattaa toimia myös kentän ulkopuolella. Täällä kaikki arvostavat Perpaa myös ihmisenä, ja kaikki muistelevat lämmöllä. Hän on tosi hyvä jätkä ja tehnyt tosi hienon uran Italiassa. 300 peliä Serie A:ssa lähenee koko ajan, ja olisi hienoa, että hän saisi sen täyteen. Sitten voisi puhua ei vain suomalaisesta Serie A -legendasta vaan ihan kansainvälisestäkin. Harvalla on 300 peliä Serie A:ssa. Tosi kova suoritus, Väisänen sanoo Suplan SporttiRuutu-podcastissa.

– Hän on saanut tosi hyvin vastuuta Serie A:ssa, mikä ei yllätä. Hän ”skulasi” Chievossa lähes yhdeksän vuotta ja oli todella tärkeä osa tätä joukkuetta. En ihmettele, että on suuressa vastuussa myös Beneventossa. Hän on hyvä äijä.

Hetemaj’lla on ennen tätä viikkoa kasassa jo 276 ottelua Serie A:ssa.

– Se on jotain ihan käsittämätöntä. Minulla taitaa olla kuusi vai seitsemän peliä, eli matkaa on vielä Perpan lukemiin. Sitä kohti, Väisänen naurahtaa.

Benevento-Lazio nähdään tiistaina Ruutu Urheilulla suorana lähetyksenä kello 21.35. Sauli Väisäsen haastattelu on kuultavissa Suplassa.