Pittsburgh otti suuren askeleen kohti NHL:n pudotuspelien toista kierrosta kylvettämällä Rangersin kotonaan maalein 7-1. Ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli lukemissa 1-1, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua: Penguins iski peräti viisi maalia erään Rangersin yhtä vastaan. Kolmas erä oli enemmän pelailua ja tulevien pelien odottamista.

Kun panokset kovenevat, kokemus puhuu. Sydney Crosby vietti kolmen tehopisteen iltaa lukemin 1+2. Hän oli mukana kolmessa Pittsburghin ensimmäisessä maalissa. Kokeneesta osastosta myös Jeff Carter onnistui maalinteossa, samoin Jevgeni Malkin. Luonnollisesti Jake Guentzelille tuli myös yksi täysosuma, kuten useimmiten. Kasperi Kapanen sai syöttöpisteen Malkinin kolmannen erän maaliin.

Ottelusarja on katkolla Pittsburghille, kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran New Yorkissa.

Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät tämän ottelun – kuten myös muut NHL:n pudotuspelit – suorana lähetyksenä.