Suomen olympiajoukkue kantaa kaulassaan viisi mitalia Etelä-Koreasta, arvioi peliyhtiö NordicBet. Kertoimien valossa määrä jäisi siis hivenen alle joukkueen virallisen 6-7 mitalin tavoitteen.

– Itse olisin kuitenkin hieman kertoimenlaskijoita optimistisempi. Esimerkiksi Kaisa Mäkäräisellä on periaatteessa mahdollisuus haalia arvometalleja peräti neljältä eri matkalta, huomauttaa iGaming-asiantuntija Juha Kvist tiedotteessa.

Todellisuudessa mitaleja roikkunee suomalaiskauloissa helmikuun lopussa paljon enemmän kuin viisi, sillä yksi varmimmista (pronssi)mitaleista on otettavissa naisten jääkiekosta.

Entä muut lajit?

Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski janoavat menestystä niin intohimoisesti, että toivottavasti lataus ei mene yli. Molempien mitaleihin kuitenkin uskon. Naisten hiihtoviestissä pronssi Norjan ja Ruotsin takana on otettavissa. Lisäksi lasken akselilta Mika Poutala – Enni Rukajärvi – Roope Tonteri yhden onnistuvan mitalin arvoisesti. Joten eikös siinä ole se 7-8 mitalia hyvin haarukassa, jos Mäkäräiselle laskee kaksi, Kvist ynnää.

Mikäli Suomi voittaa yli 5 mitalia, veikkaaja saa rahansa takaisin 2,1-kertaisesti. Ja jos mitalin arvoisia nappisuorituksia tulee yli 6, kerroin on jo komea, 2,5. Kympillä siis tienaisi 25 euroa.

Vähintään yhtä Suomen kultaa myös kertoimenlaskijat pitävät todennäköisenä – sille kerroin on 1,65.

Kisojen kokonaismitalitaulukossa Suomi tulee kuitenkin jäämään sijoille ynnä muut. Talvikisojen kaikkivaltiaalle Norjalle povataan pitkälle yli 30 mitalia.