Lahden Pelicans koki keskiviikkoiltana CHL:ssä karvaan 2-4 (1-1, 0-2, 1-1) -tappion valkovenäläiselle Yunost Minskille .

Pelicans sai otteluun lentävän lähdön, kun Janos Hari vei Antti Tyrväisen ja Matteo Pietroniron esityöstä kotijoukkueen 1-0-johtoon jo ottelun toisella minuutilla. Yunost tuli kuitenkin tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Denis Tsyganov täräytti tulostaululle 1-1-lukemat ajassa 5.32.

Yunost puolestaan iski heti toisen erän alkuminuuteilla 2-1-johtomaalin. Valkovenäläisten osuman viimeisteli Mikhail Stefanovich. Yunost iski vielä toistamiseen toisessa erässä. Se käytti ylivoiman hyödykseen ja Stanislav Lopachuk laukoi taululle 1-3-lukemat ajassa 32.47.

Yunost oli tehokas ylivoimalla myös kolmannessa erässä ja ajassa 49.30 Stefanovich ampui illan toisella maalillaan vieraat 4-1-johtoon. Pelicans alkoi ottamaan hyvissä ajoin riskiä ja otti maalivahti Tomi Karhusen pois maaliltaan. Riski tuotti tulosta ja ajassa 50.55 Pelicans kavensi lukemat 2-4:ään Jesse Ylösen osumalla. Sen pidemmälle kirivaihde ei riittänyt ja Yunost anasti tärkeät pisteet mukaansa kotimatkalle Minskiin.

Pikaisella avausmaalilla ei ollut lahtelaisten peliin positiivista vaikutusta.

– Se maalasi mielikuvat vääräksi tästä ottelusta, sitten kyllähän tänään parempi joukkue, joka piti tätä tilannetta arvokkaampana, voitti, ei tarvitse selitellä, totesi Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen taiston tauottua.

Yunost pystyi tekemään Isku Areenan illassa kaksi ylivoimaosumaa, kun Pelicans ei saanut käytettyä hyväkseen yhtäkään viidestä ylivoimatilaisuudestaan. Tämä ei kuitenkaan ollut valmennusjohdon mukaan syy Pelicansin tappioon.

– Iso kuva oli väärä jo, erikoistilanteet olivat vain seuraus siitä, Nieminen totesi.

Tappio oli Pelicansin jatkohaaveiden osalta karvas. Lahtelaiset tippuivat lohko D:n jumboksi ja jatkopaikka vaatii päätöskierroksella pientä ihmettä. Nieminen oli kuitenkin enemmän pettynyt omiensa esitykseen, kuin jatkohaaveiden murenemiseen.

– Tämmöisen suorituksen jälkeen, oliko iso pettymys vai ei? Kun meidän panos oli tuo tänään, en osaa sanoa, Nieminen päätti.

Joukkueet kohtaavat uudelleen ensi viikon tiistaina Minskissä lohkovaiheen päätöskierroksella.

C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi.

Lähde: CHL:n tiedote.