Jääkiekon Champions Hockey Leaguen perjantai-illassa suomaisjoukkueet olivat vahvoilla tshekkiläisjoukkueita vastaan. Pelicans voitti Vítkovice Rideran 4-0 (3-0, 1-0, 0-0) ja Ilves Oceláři Třinecin 5-4 (2-0, 1-4, 2-0).

Pelicans siirtyi Lahdessa kuskin paikalle ottelun yhdeksännellä minuutilla Aatu Jämsenin osuttua ylivoimalla. Tästä meni aikaa vain reilu minuutti, kun Ryan Lasch tuplasi lahtelaisten johdon. Erän loppuun Pelicans teki vielä toisen ylivoimamaalin, jonka viimeisteli Elias Vilen.

– Erinomainen ensimmäinen erä meiltä. Ja vielä toisessa erässä viisi vastaan viisi pelaaminen oli hyvää, Pelicansin valmentaja Tommi Niemelä kiitteli.

Alun hurjastelun jälkeen tahti rauhoittui. Toisessa erässä nähtiin ainoastaan yksi maali ja sen arkkitehti oli Pelicansin Lasch. Kolmannessa ei osumia nähty enää lainkaan.

– Kolmannessa erässä kaveri pääsi peliin mukaan ja Jasper (maalivahti Patrikainen) joutui tekemään useamman tärkeän torjunnan. Kokonaisuudessaan pelasimme erikoistilanteet vahvasti, Niemelä pohti.

Laschin pelaaminen ennen ottelua oli epävarmaa, mutta tehot 2+2 poistivat kysymysmerkit hänen yltään.

– Hyvä esitys, Niemelä myönsi.

Tampereen Nokia Arenalla Ilveksen avausmaalia päästiin juhlimaan ajassa 5.40. Tuolloin kotiyleisöä huudatti Oula Palve. Avauserä oli päässyt hieman yli puolenvälin, kun Ilves teki toisensa. Sen sai nimiinsä ylivoimalla Petr Kodytek.

Ilves joutui ensimmäisen erän lopulla kahden miehen alivoimalle ja se kostautui toisen erän alussa. Ensin Andrej Nestrasil vastasi kavennuksesta ja perään Richard Panik tasoituksesta hetki sen jälkeen, kun Ilves oli tullut tasalukuiseksi.

Ilves pääsi nopeasti korjaamaan kurssinsa, kun Juuso Könönen vei tamperelaiset uudestaan johtoon, mutta tämä riemua kesti vain hetken. Marko Dano iski ennen erän puolta väliä vieraiden kolmannen. Ilves joutui ensimmäisen kerran takaa-ajajaksi, kun Panik teki Oceláři Třinecin neljännen.

Maali-ilottelu jatkui päätöserässä, kun Ilves puristi rinnalle Lester Lancasterin ylivoimamaalilla. Lancaster oli lopulta se pelaaja, joka pelasti ”tupsukorvat” piinasta voittomaalillaan ajassa 52.51.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen suojattiensa ensimmäiseen erään, mutta sen jälkeen pakka hajosi.

– Viisi kolmonen erän loppuun oli raju tilanne. Toisessa erässä tapahtui paljon ja puolustuksemme ei ollut enää mukana, Pennanen harmitteli.

Kolmanteen erään Ilves kokosi rivinsä.

– Pelaajat puhuivat keskenään, että parannusta vaaditaan. Se vaati yksilösuorituksia Suomelta (Eemeli) ja Lancasterilta, Pennanen huomautti.

Sunnuntaina osat vaihtuvat siinä mielessä, että Ilves isännöi Vítkovice Rideraa ja Pelicans puolestaan Oceláři Třinecia. Pelicansilla on nyt koossa kuusi pistettä kolmeen otteluun, Ilveksellä täydet yhdeksän.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote