Jääkiekon NHL-liigassa on mätetty tällä kaudella jälleen läjäpäin maaleja, mutta vastuu punalampun syttymisestä on jakaantunut yllättäen monen pelaajan kesken. Tämä on muodostamassa jopa hieman kyseenalaista sarjahistoriaa.

Tasaisen vauhdin taulukon perusteella kauden päätteeksi yli 40 maalia olisivat pystyneet paukuttamaan vain Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby ja Los Angeles Kingsin Jeff Carter. Crosbylla on tällä hetkellä 32 ja Carterilla 29 häkkiä, kun runkosarjasta on pelaamatta vielä noin parikymmentä ottelua. Liigassa on nähty vähintään kolme 40 maalia kaudessa tehnyttä pelaajaa joka kerta kauden 1970-1971 jälkeen.

Muilla pelaajilla tulee kiire, mutta mahdollisuuksia on toki olemassa. Esimerkiksi Winnipeg Jetsin Patrik Laine on tehnyt tällä kaudella 28 maalia, vain yhden Carteria vähemmän. Samassa lukemassa on myös esimerkiksi St Louisin Vladimir Tarasenko ja Montrealin Max Pacioretty. Washingtonin Alexandr Ovechkin on tehnyt 27 maalia.

Sportsnet Stats

@SNstats
Only Sidney Crosby & Jeff Carter are on 40-goal pace. There's been at least three 40-goal scorers in every non-shortened season since 70-71.