Kuluneena kesänä pelaajauransa lopettanut englantilaislegenda John Terry ei jäänyt kauaa lepäämään laakereillaan. Ex-puolustaja siirtyy peliuransa viimeiseksi jääneen seuran, Englannin Championshipissä pelaavan Aston Villan apuvalmentajaksi.

Viime viikolla Aston Villa antoi kenkää koko valmennustiimilleen huonosti sujuneen alkukauden vuoksi. Pois lähtivät niin manageri Steve Bruce kuin hänen apulaisensa Colin Calderwood, Steve Agnew, Stephen Clemence ja Gary Walsh.

Nyt birminghamilaisseura on nimittänyt uuden valmennusportaan. Päävastuun ottaa Dean Smith ja hänen apuvalmentajakseen on palkattu Terry ja urheilujohtajaksi espanjalainen Jesus Garcia Pitarch. Smith siirtyy seuraan Championshipin Brentfordista. Garcia Pitarch toimi viimeksi urheilujohtajana La Ligan Valenciassa.

Aston Villan toimitusjohtaja Christian Purslow on tyytyväinen uuteen kolmikkoonsa.

– Nämä kolme nimitystä edustavat uuden aikakauden alkua ja uutta suuntaa Aston Villassa. Olemme iloisia, että saimme palkattua heidät pitkän etsinnän jälkeen.

– Deanilla on selkeä ja menestyksellinen valmennusfilosofia ja todellista ymmärrystä Aston Villasta seurana. Hän on myös hyvin tietäväinen Championshipin suhteen.

– John on yksi menestyneimmistä pelaajista englantilaisessa jalkapallossa. Hän on myös kiintynyt seuraan ja on valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan Deanin rinnalla.

– Jesus tuo seuraan valtavan määrän kokemusta työskenneltyään pitkään samassa roolissa Euroopan suurimmissa seuroissa. Hän varmistaa, että seuralla on yhtenäinen lähestymistapa joka alkaa akatemiasta, jatkuu alle 23-vuotiaiden joukkueeseen ja aina edustusjoukkueeseen saakka.