Pekka Rinne ehdolla NHL-palkinnon saajaksi

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin Pekka Rinne on ehdolla King Clancy Memorial Trophyn saajaksi. Rinne on nimetty yhdessä Kurtis Gabrielin ja P.K. Subbanin kanssa palkinnon saajaksi.

Palkinto myönnetään vuosittain pelaajalle, joka osoittaa johtajan ominaisuuksia sekä jäällä että sen ulkopuolella ja on tehnyt yhteisössään merkittävää humanitaarista työtä.

Voittajan valitsee NHL:n komitea, jota johtavat komissaari Gary Bettman ja apulaiskomissaari Bill Daly. Voittaja saa National Hockey League Foundationilta 40 000 dollarin ja kaksi seuraavaa 5 000 dollarin lahjoituksen valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen tai -kohteisiin. Voittaja julkistetaan 2021 NHL Awards presented by Bridgestone -palkintogaalassa myöhemmin tänä kesänä.

Rinne on ollut mukana tukemassa NHL:n Hockey Fights Cancer -hanketta. Hän johti entisen joukkuetoverinsa Shea Weberin kanssa 365 Pediatric Cancer Fundia, joka kerää rahaa syöpätutkimukseen. Rinteen myötävaikutuksella syöpätutkimukseen on lahjoitettu jo yli kolme miljoonaa dollaria kauden 2012-13 jälkeen.

Rinne on Clancy-finalistien joukossa ensimmäistä kertaa. Suomalaismaalivahti on aktiivinen myös tennesseeläisessä Best Buddies -ohjelmassa, jossa hän kohtaa syöpäpotilaita, sekä Make-A-Wish Foundationissa, joka toteuttaa kuolemansairaiden henkilöiden toiveita. Rinne osallistuu myös varainkeruutapahtumiin, joilla autetaan Parkinsonin tautia sairastavia. Hän oli myös merkittävässä roolissa Feed the Frontline -hankkeessa, jolla Predators auttoi paikallisia ravintoloita koronapandemian aikana.

V Sport Hockey ja V Sport Jääkiekko sekä Elisa Viihde Viaplay Total seuraavat NHL-kauden loppuratkaisuja.

Lähde: NHL:n suomenkieliset verkkosivut


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!