Huuhkajat aloitti MM-karsinnat myöhään keskiviikkoiltana 2-2-tasatuloksella Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Torstaina joukkue piti palauttavia harjoituksia aurinkoisessa kevätkelissä Helsingin olympiastadionilla.

Täydet minuutit Suomen alakerrassa luutinut, ja kapteenin nauhaa lähes koko pelin kantanut Paulus Arajuuri kertasi keskiviikon ottelua kaksijakoiseen sävyyn. Arajuuri oli tyytyväinen joukkueensa tekemiseen, mutta Bosnian viimeisellä kympillä iskemä tasoitusosuma jäi luonnollisesti hampaankoloon.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset. Olen ylpeä joukkueen suorituksesta, mutta kun menettää johdon lopussa, niin harmitus siitä jää. Oli vahva suoritus tulla ensin johtoon tappioasemasta, mutta jos haluamme päästä kisoihin, niin tarvitaan voittoja, Arajuuri tuumi torstain harjoitusten jälkeen.

Helpolla Bosnia-Hertsegovina ei Huuhkajien puolustusta keskiviikkona päästänyt. Arajuuri sai taistella jatkuvasti muun muassa Bosnian isokokoista tähtihyökkääjä Edin Džekoa vastaan.

– Koko joukkueen puolustuspeli oli aika hyvää. Muutaman kerran he pääsivät karkaamaan, mutta yleisesti oli hyvä suoritus joukkueena. Tuntui, että meillä oli homma hyvin kontrollissa. Tietysti kun kaksi maalia meni omiin, niin ei voida täysin tyytyväisiä olla, Arajuuri kertasi.

Bosnia oli Huuhkajille tuttu vastustaja jo edellisistä EM-karsinnoista. Silloin molemmissa kohtaamisissa Suomella oli käytössä neljän miehen alakerta. Tällä kertaa valintana oli aloittaa kolmella topparilla, mikä oli Arajuuren mielestä toimiva ratkaisu.

– Viiden puolustuslinja toimi eilen hyvin. Varsinkin, kun tiedettiin, miten Bosnia hakeutuu paljon boksiin. Viiden linjalla boksi on hyvin täytetty. Siinä ollaan tiiviinä, keskusta on tukossa ja päästään puolustamaan eteenpäin. Mielestäni taktiikka toimi eilen ihan hyvin.

Huuhkajien MM-karsintaurakka jatkuu sunnuntaina vierasottelulla Ukrainaa vastaan. Ukraina osoitti tasonsa jo keskiviikkona haettuaan vieraspisteen Ranskalta 1-1-tasapelillä. Arajuuri tiedostaa, että sunnuntaina vastassa on erittäin laadukas joukkue.

– Se on meille suuri haaste. Ukraina sai kovan tuloksen heti ensimmäisestä pelistä. Jos me haluamme kisoihin, niin meidän pitää pystyä hyviin tuloksiin. Toivottavasti saadaan sieltä kaivettua kolme pistettä.