Paulus Arajuuri on ihastuttanut EM-kisoissa jalkapalloväkeä niin Suomessa kuin maailmallakin. Täydet minuutit Huuhkajien puolustuksen keskustassa pelannut Arajuuri kertoo, että historiallista kisakokemusta on vaikea edes kuvailla.

– Kyllä se vaatii aikaa, rauhoittumista ja lepäämistä, että tämän pystyy pukemaan sanoiksi. Paljon erilaisia tunteita ja takki on aika tyhjä. Päällimmäisenä fiiliksenä on kiitollisuus siitä, että on saanut kokea tämän kaiken. Harmitus siitä, että se oli niin lähellä. Kaikki tämä tuntuu enemmänkin unelta – todella hyvältä unelta, Arajuuri sanoo.

”Paukku” on ollut jo vuosien ajan tuttu näky Huuhkajien avauskokoonpanossa. 33-vuotta viime viikolla täyttänyt järkälemäinen toppari teki läpimurtonsa A-maajoukkueessa myöhemmällä iällä kuin monet muut. Se, että Arajuuri pelaa ja loistaa EM-kentillä, on monen asian summa.

– Sitä matkaa ehti miettimään, kun kisat alkoivat lähestymään ja kaikki alkoi konkretisoitumaan. Matka on ollut pitkä Suomen maajoukkueella ja henkilökohtaisesti. Niihin hetkiin, jotka ovat tuoneet tähän pisteeseen, mahtuu paljon. Sattumaa, uhrauksia, hienoja hetkiä, pettymyksiä ja paljon ihmisiä, joille olen ikuisesti kiitollinen.

– Jalkapallon hienous on se, että on niin paljon erilaisia tarinoita. Ei ole yhtä tiettyä – kaikki on mahdollista. Itse olin pitkään maajoukkueessa mukana penkillä. En myöskään kokenut silloin, että olisin ollut valmis tai ansainnut sen paikan. Asiat kyllä tulevat, kun on niiden aika. Junnuille voin sanoa, että suurin kehitykseni pelaajana tuli varmasti silloin 26-vuotiaana, Huuhkajien kapteenistoon kuuluva Arajuuri kertoo.

Lähde: Palloliitto