Entinen suomalainen NHL-pelaaja Sami Helenius ei ole itse pelannut vähään aikaan, mutta seuraa tiiviisti suomalaisten edesottamuksia taalajäillä.

Hän kertoi ensikohtaamisestaan Winnipeg Jetsin suomalaispyssy Patrik Laineeseen. Silloin hän ei olisi välttämättä uskonut, että Laineesta tulee tähti NHL:ssä.

– Patrik Laineeseen törmäsin jo, kun koutsasin Jokerien C-junnuja. Se pelasi Tapparassa ja näytti vähän laiskalta. Väläytteli tosin sitä rannariaan ja oli helvetin vaarallinen. Kiva nähdä, että vetää nyt NHL:ssä ja vetää hyvin, Helenius kehui NHL Suomen haastattelussa.

Laineen seurakaveri Joel Armia ei paistattele otsikoissa niin paljon kuin suomalainen joukkueatoverinsa, mutta tekee Heleniuksen mukaan todella väkevää työtä Jetsin riveissä.

– Jossain viime peleistä tehoili taas 1+1. Armia ei elä niin kirkkaissa valoissa kuin Laine, mutta on niitä pelaajia kuten Rantanen ja Laine. Isoja jätkiä, jotka ovat sopeutuneet NHL:ään helvetin hyvin. Hänelläkin on pehmeät kädet ja maalintekotaitoa. Lisäksi hän on erinomainen alivoimantappaja. Tärkeä roolipelaaja Jetsille, Helenius arvioi.

NHL:ssä pelataan sunnuntai-iltana Suomen aikaa kolme ottelua. Washington Capitalsin ja Vegas Golden Knightsin välinen kamppailu alkaa kello 19.30, Carolina Hurricans-San Jose Sharks ja Montreal Canadiens-Ottawa Senators kello 20.

Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa maanantaihin 5.2. klo 9 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa. Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viaplay on viikonloppunakin maksullinen.

Katso tarkemmat tiedot avoimesta viikonlopusta täältä.