© Kuva: Juha Tamminen

Oskar Osala tähyää NHL:ään – ”Tein yksivuotisen sopimuksen Pohjois-Amerikan kuvioiden takia”

KHL-seura Metallurg Magnitogorskin suomalaisjärkäle Oskar Osala on väkivahva kaksinkertainen KHL-mestari ja joukkueensa tärkeimpiä roolipelaajia. Tulevaisuudessa siintävät kolmas KHL-mestaruus, MM-kisat ja NHL.

Osalan kotikaupunki Magnitogorsk on perinteinen venäläinen teollisuuskaupunki ja kaksinkertaisen KHL-mestarin kotipitäjä. Osalan edustama Metallurg aloittaa Helsingistä kolmen ottelun vieraskiertueensa, jossa vastassa ovat Jokereiden lisäksi Riian ja Minskin kiekkoylpeydet.

– Nämä ovat meidän jätkille kivoja ja odotettuja reissuja, Osala kertoi samalla, kun kirjoitteli Helsingin keskustan kauppojen ja ravintoloiden osoitteita joukkuetovereilleen.

Neljättä kauttaan Metallurgissa pelaava Osala solmi kesällä vuoden jatkosopimuksen joukkueen kanssa. Kaksi vuottakin olisi ollut tarjolla, mutta 28-vuotias hyökkääjä unelmoi myös kapeammista kaukaloista.

– NHL kiinnostaa, jos hyvä tarjous tulee. Tein yksivuotisen sopimuksen Pohjois-Amerikan kuvioiden takia, Osala sanoi.

Pakko ei ole lähteä, sillä venäjä taittuu viiden kauden jälkeen sujuvasti,ja elämä Venäjällä tuntuu kotoisalta.

– Viihdyn hyvin. Jääkiekko ei ole koskaan ollut niin kivaa kuin nyt, mutta haen aina uusia mahdollisuuksia kehittyä. Haluaisin nähdä myös Ruotsin ja Sveitsin kulttuurit ennen urani päättymistä. Olen avoin kaikille mahdollisuuksille, Osala pohti.

Yksi unelma siintää myös MM-kisoissa, jotka jäivät viime keväänä väliin ainakin osin loukkaantumisen takia. Leijonavalmentaja Lauri Marjamäki on Osalalle tuttu Blues-kaudelta 2007-08. Osala on pelannut vain yhdet MM-kisat vuonna 2010.

– Viime kevään KHL-finaaleissa pelasin käytännössä yhdellä jalalla. Ei sillä luistelulla olisi varmaan mahtunutkaan joukkueeseen. Edellisestä kerrasta on pitkä aika. Kyllä tekisi mieli päästä mukaan, Osala sanoi.

Lähde: Jokerien tiedotus