PS Kemi pelasi kesällä 2014 Kakkosta. Juuri kukaan ei tuntenut tuolloin joukkueen riveihin liittynyttä brittihyökkääjä Billy Ionsia – nyt tuntee.

Billy Ions saapui Suomeen pelatakseen PS Kemin kanssa Kakkosta. Joukkue nousi syksyllä 2014 Ykköseen. Seuraavan kauden päätteeksi Ions palkittiin Ykkösen parhaana pelaajana ja PS Kemi lunasti paikan Veikkausliigassa voittamalla sarjan.

Nyt hyökkääjä on osoittanut kykynsä myös Veikkausliigassa. Hän on tehnyt viisi maalia ja auttanut joukkuettaan monin tavoin. Keskikenttäpelaaja Matias Ojalalla on selkeä kuva joukkueensa kapteenista.

– Billy merkitsee meille varmasti enemmän kuin kukaan muu yksittäinen pelaaja joukkueelleen Veikkausliigassa, Ojala tiivisti.

– Hänen poissaolonsa näkyy väkisinkin hyökkäyspelaamisessamme. Itse asiassa se näkyy myös alaspäin. Billy on tunnollinen myös puolustussuuntaan.

– Hän pystyy ratkomaan pelejä yksilösuorituksilla. Hän pystyy tekemään maaleja tilanteista, mitkä eivät edes näytä vaarallisilta.

Ions sai FC Lahtea vastaan vajaat kaksi viikkoa sitten suoran punaisen kortin ja joutui näin kahden ottelun pelikieltoon. Hän oli sivussa kun PS Kemi hävisi sunnuntaina IFK Mariehamnille 0-2. Hyökkääjä joutuu katsomaan lehtereiltä myös illan Lapin derbyn, missä kemiläiset isännöivät Rovaniemen Palloseuraa.

– Peli Ahvenanmaalla ei ollut meiltä kovin hyvä esitys. Matkustimme kaksi vuorokautta ja tulimme ilman pisteitä kotiin. Se olisi voinut mennä paremmin. Täytyy kuitenkin antaa IFK:lle kunniaa, he ovat todella hankala vastus. Joukkueen puolustus on yksi liigan vaikeimmin murrettavista, Ojala totesi.