RoPS oli viime vuonna usein otsikoissa nuorten, läpimurtoaan tekevien pelaajien kautta. Vahvan rungon hopeajoukkueessa muodostivat kuitenkin varsin kokeneet pelurit kuten Antonio Reguero, Taye Taiwo, Eetu Muinonen ja Aleksandr Kokko.

Aleksandr Kokko palasi kahden vuoden jälkeen RoPS:n paitaan viime kesänä. Tätä ennen hyökkääjä oli iskenyt napapiiriläisille maaleja vuodesta 2012. Tällä hetkellä 31-vuotias kuuluu nuoren joukkueen kokeneeseen kaartiin. Hän itse ei ajattele asiaa sen suuremmin.

– Ei minun roolini ole juurikaan muuttunut. Olen ollut aina enemmän tai vähemmän äänessä – kopissa ja sen ulkopuolella. En ole koskaan pitänyt itseäni vanhana tai nuorena pelaajana, olen vain oma itseni, Kokko heittää Veikkausliiga.comin haastattelussa.

– Meillä on Antonio Reguero, joka 36 vuotta ja Taye Taiwo on 33. Eetu Muinonen on 32 ja minä 31. Eli kyllä meillä on kokemustakin joukkueessa. Uskon, että ikärakenteemme tulee olemaan hyvä kun kausi alkaa.

Kokko odottaa joka tapauksessa mielenkiinnolla mihin tämän vuoden nuoret ropsilaiset pystyvät. Hyökkäyksessä hänen kanssaan töitä tekevät ja peliajasta kilpailevat muun muassa Matias Tamminen, 17, Niklas Jokelainen, 18, ja Sampo Ala, 17.

– Yritän tietysti auttaa heitä kehittymään kaikin mahdollisin tavoin. Itseluottamus täytyy pitää korkealla ja treenata hyvin, siitä kaikki lähtee. Toivottavasti he näkevät minussa jotain, mitä kannattaa ottaa omaankin pelaamiseen, mutta yritämme kaikki aina neuvoa toisiamme.

– On hyvä, että nuoret saavat talvella peliaikaa ja mahdollisuuden näyttää mihin he pystyvät. Valmentajat sitten päättävät kuinka he pystyvät myöhemmin kilpailemaan kokeneempien kanssa.

Ilmaiseksi yksikään nuori ei pelipaikkaa saa, mutta moni liigaseura tarjonnee tulevaisuudessakin hyvät mahdollisuudet läpimurtoon.

– Kauden alkuun on kaksi kuukautta ja usein menee senkin jälkeen vielä pari kuukautta, mutta sitten ne aivan parhaat nousevat ihan tähtipelaajiksi. Lucas Lingman oli tällainen viime vuonna. Oli hienoa katsoa kuinka hän kehittyi ihan muutamassa kuukaudessa. Lopulta hän oli yksi Veikkausliigan parhaista keskikenttäpelaajista, Kokko kehuu.

– Joka vuosi tulee nuoria pelaajia, joista kukaan ei tiedä mitään ja sitten he lyövät läpi. RoPS:ssa näin kävi viime vuonna useammallekin ja sama toki muissa joukkueissa.