Vaikka Arsenal on ollut monessa käänteessä historiansa aikana edelläkävijä brittifutiksessa, on se ollut suoraan sanoen surkea siinä, ettei ole saanut juurtumaan yhtään laulua kaikkien kannattajien tuntemaksi yhteiseksi hoilotukseksi vaikkapa Man Cityn Blue Moonin tai Liverpoolin You´ll Never Walk Alonen tapaan.

Vuosikymmenien saatossa säälittäviä yrityksiä on kuultu useampiakin, mutta nyt vaikuttaa, että Islingtonin suunnalla on vihdoin tapahtumassa jotain poikkeuksellista. Sosiaalisella medialla on tässäkin tarinassa suuri merkitys.

Nuori lauluntekijä Louis Dunford julkaisi nimittäin kuukausi sitten toisen EP:nsä, josta löytyy The Angel -niminen kappale. Joku voisi jopa epäillä, että Dunford on Anssi Kelansa kuunnellut, sillä laulun sanat ja sävelkieli ovat kuin suora muunnos Pohjois-Lontooseen Kelan Nummela-biisistä. Niin Nummela kuin The Angel ovat molemmat rakkaudentunnustuksia kotiseudulle ja sen ihmisille.

The Angel ja siitä tehty video alkoivat levitä kulovalkean tavoin pari viikkoa sitten, eikä Arsenalkaan voinut vastustaa The Angelin tenhoa, sillä laulu kuultiin sunnuntaina ensimmäistä kertaa Emiratesilla. Kuvat kyynelehtivästä Dunfordista 60000 tuhannen ihmisen yhtyessä kappaleen kertosäkeeseen varmistivat sen, että The Angelista taitaa tulla vihdoinkin hymni, jota tullaan laulamaan jokaisessa Arsenalin kotiottelussa.

Katso video The Angel-kappaleesta täältä: https://www.youtube.com/watch?v=wjCJv4W4kvw

Kuka hallitsee Pohjois-Lontoota? Se selviää torstaina 12.5. kun Tottenham ja Arsenal kohtaavat. Katso ottelu Elisa Viihde Viaplaystä ja V Sportin kanavilta.