Saksa ei voisi olla suurempi ennakkosuosikki neljännesvälieräottelussa Algeriaa vastaan. Ottelun voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella joko Ranskan tai Nigerian.

Saksa suoritti alkulohkonsa tappioitta. Portugali jäi jalkoihin 4-0-lukemin, mutta Ghanaa ja USA:a vastaan kolminkertainen mestari joutui urakoimaan loppuun saakka. Ghanan kanssa pisteet tasattiin 2-2-lukemin ja USA kaatui 1-0.

Saksa joutuu tekemään yhden muutoksen lohkovaiheen viimeisen ottelunsa kokoonpanoon Lukas Podolskin loukkaantumisen vuoksi. Positiivinen uutinen Joachim Löwille on puolustaja Jerome Boatengin paluu ryhmitykseen pienen vamman jälkeen.

– Meillä on loistavia pelaajia ja paljon laatua avauksessa ja vaihtopenkillä. Se tarkoittaa, että voimme aina muunnella peliämme ja jokainen pystyy tekemään muutoksen tarvittavalla hetkellä. Se on ehdottomasti positiivinen asia, Boateng totesi fifa.comin mukaan.

Algeria sijoittui H lohkossa toiseksi neljällä pisteellä. Belgialle joukkue kärsi 1-2-tappion. Voitto tuli Etelä-Koreasta 4-2-lukemin. Jatkopaikka varmistui 1-1-tasapelillä Venäjän kanssa. Joukkueen luotsi Vahid Halilhodzic luottaa omiensa kannatukseen ja kertoo pelaajien olevan valmiita haavoittamaan suurta ja mahtavaa.

– Uskon, että pystymme tekemään asioita paljon paremmin. Miksi emme pystyisi? Ehkä me voitamme Saksan, Halilhodzic heitti goal.comin mukaan.

Saksa ja Algeria kohtaavat tänään maanantaina Suomen aikaa klo 23.