Ilves kärsi Champions Hockey Leaguessa 1-2 -tappion voittomaalikilpailun jälkeen itävaltalaista Red Bull Salzburgia vastaan Tampereella. Jukurit kohtasi Tanskassa Aalborg Piratesin ja voitti 3-0.

Ilves joutui ensimmäisessä erässä takaa-ajajaksi, kun Salzburgin Thomas Raffl onnistui ylivoimalla pelin neljännellä minuutilla.

-Tosi pettynyt olen pelin alkuun vaikka olimme hyvin valmistautuneita. Ensimmäinen erä oli meiltä taas turhan vaikea, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä mietti.

Toisessa erässä Ilves hukkasi useamman ylivoiman, mutta kolmannen erän alkuun tuli tasoitus alivoimalla. Maalin viimeisteli Joona Ikonen.

Jokainen Salzburgin CHL-peli on tänä syksynä mennyt jatkoajalle eikä nytkään tullut poikkeusta. Tällä kertaa taisto venyi aina voittomaalikilpailuun asti, jossa Salzburg onnistui neljästi ja Ilvekseltä vain Ikonen sekä Matias Mäntykivi.

-Kyllä me kolmannessa erässä luotiin hyviäkin paikkoja. Mutta jos kahteen peliin tekee jääkiekossa vain yhden maalin, niin harvoin silloin pärjää, Myrrä harmitteli ja viittasi samalla perjantaiseen 0-2 -tappioon Fribourgille.

Ilveksellä on koossa neljästä ottelusta kolme pistettä.

-Näistä peleistä ammennetaan oppia ja kun sen oikein käsittelemme, niin uskon näiden neljän pelin antavan meille hyvät lähtökohdat kotimaan liigaan, Myrrä sanoi.

Jukurit puolestaan otti Tanskassa komennon jo parin minuutin jälkeen, kun Niko Huuhtanen heilutti verkkoa. Toinen onnistuminen tuli erän loppuun, kun asialla oli Miikka Pitkänen.

Pekka Jormakka pääsi maalin makuun juuri ennen ottelun puoliväliä, mutta sen jälkeen molemmat maalivahdit laittoivat luukut kiinni.

-Pelin alku oli meiltä hyvä ja viisi vastaan viisi -pelaaminen sujui mallikkaasti. Suurin huolenaihe on tällä hetkellä ylivoimapelaaminen. Siinä meillä riittää työmaata, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen huomautti.

Jukurien saldo on neljään peliin kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

-Tänään teimme sen minkä pitääkin ja olemme vielä mukana taistelussa jatkopaikoista, Jokinen mainitsi.

Champions Hockey Leaguen seuraavat pelit pelataan lokakuussa.

Lähde: CHL:n tiedote