Tappara ja Jukurit päättivät tiistaina Champions Hockey Leaguen lohkovaiheen voittoihin. Tappara kaatoi saksalaisen Red Bull Münchenin Tampereella 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) ja Jukurit Sparta Prahan Tshekeissä 6-3 (1-1, 4-1, 1-1).

Nokia Arenalla ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisen erän alussa alkoi tapahtua. Ensin Veli-Matti Savinainen vei Tapparan johtoon ja perään Ben Thomas tuplasi isäntien johdon. Savinainen onnistui vielä uudemman kerran ennen toista erätaukoa.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä yksi maali, siitä vastasi Casimir Jürgens ajassa 49.53.

-Tasapainoinen, ehjä suoritus meiltä. Puolustimme hyvin ja maalit veivät ottelua oikeaan suuntaan. Lisäksi Heljanko (Christian) oli taas maalissa erinomainen, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola puntaroi.

Voittonsa ansiosta Tappara nappasi C-lohkon ykköstilan Red Bull Münchenin ollessa toinen.

– Lopulta tämä oli meiltä aika tyly esitys. Tällaisen pelin jälkeen valmentaja voi olla tyytyväinen. Tuntui, että vastustaja alkoi jossain vaiheessa turhautumaan, Tapola huomautti.

Prahassa molemmat joukkueet osuivat kertaalleen avauserän lopulla. Ensin Ostap Safin vei Sparta Prahan johtoon, mutta Joni Jurmo kuittasi tuon osuman ylivoimalla.

Toisessa erässä Sparta Praha meni jälleen johtoon Adam Polasekin maalilla, mutta Pekka Jormakka pisti pian kuitin perään. Avausmaalin tehnyt Safin sai hetkeä myöhemmin Nikita Krivokrasovin päähän kohdistuneesta taklauksesta 5+20 minuutin jäähyn ja Jukurien Daniel Mäkiaho sekä Hannes Häkkilä hyödynsivät tuon ylivoiman. Kolmen maalin karkumatkalle vierasjoukkueen vei Michal Kovarcik.

Jukurien maalijuhlat saivat jatkoa heti kolmannen erän alussa Otto Mäkisen onnistumisen myötä. Sparta Praha sai hieman lohtua, kun David Tomasek maalasi vielä isännille.

-Pelattiin hyvä peli ja pysyimme omassa sapluunassamme. Numerot olisivat voineet olla vielä selkeämmät, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen totesi.

Krivokrasovin loukkaantuminen toi tumman pilven voiton ylle.

-Se oli yksi törkeimmistä taklauksista, mitä olen vähään aikaan nähnyt. Tuli todella paha olo, kun sitä katsoi jälkikäteen, Jokinen kommentoi Krivokrasovin sairaalaan vienyttä taklausta.

-Peliä ja pelaajia pitää kunnioittaa. Sitä ei tänään näkynyt, Jokinen huomautti.

Jukureille oli jo ennen tätä ottelua selvää, että mikkeliläiset sijoittuvat A-lohkon kakkoseksi Luleå Hockeyn jälkeen.

Lähde: CHL:n tiedote