FC Lahden ja brasiliailaisen Fluminense FC:n välinen yhteistyö saa uuden ulottuvuuden, kun lahtelaisten Mikko Kuningas liittyy seuran Akatemian mukaan toukokuun Euroopan turnauksiin.

Seurat ovat valmistelleet myös esisopimuksen varsinaisesta lainasta 1.7.2016 alkaen aina ensi vuoden maaliskuuhun saakka, FC Lahti tiedottaa.

Fluminensen U19-joukkue pelaa huipputason turnauksissa toukokuun aikana sekä Saksassa että Hollannissa. Saksan Spax Cup pelataan 14. – 16.5. ja Hollannin Terborg Tournament puolestaan 20. – 22.5.

Kuningas lähtee reissuun avoimin mielin tekemään parhaansa. Aluksi Kuninkaan täytyi pohtia mahdollisuutta tarkkaan.

– Ihan pirun hienoja pelejä varmasti! Niihin tässä panostan 100 prosenttisesti ja keskityn vain niihin. En ole miettinyt sen enempää, katsotaan mitä turnaus tuo tulleessaan. Vielähän ei ole muuta lyöty lukkoon, Kuningas toteaa FC Lahden verkkosivuilla.

Fluminensen Akatemian Euroopan virallinen edustaja Marco Manso on tyytyväinen FC Lahti-yhteistyöhön.

– Yhteistyö on hedelmällistä ja toimivaa. FC Lahden ammattimainen toiminta niin hallinnossa kuin pukukopissa taustahenkilöineen ovat erinomainen toiminnan pohja. Haluamme yhdessä suunnitelmallisesti kehittää pelaajia ja valmennusta, ja luoda heille hyviä mahdollisuuksia, Manso kehuu.

– Upea juttu niin ”Kunkulle” kuin seurallekin. FC Lahden pelaajapolku on tunnustettu laadukkaine yhteistyöväylineen ja nyt luomme taas ihan uutta; näytönpaikka brasilialaiseen suurseuraan on jotain erityistä. Yhteistyömme pelaa hienosti, FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen puolestaan toteaa.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on hänkin erittäin iloinen yhteistyön konkretisoitumisesta myös toiseen suuntaan. Lahden joukkueessa pelaa tällä hetkellä lainasopimuksella kaksi Fluminensen kasvattia, Euller sekä Bonilha.

– Olen erittäin ylpeä tästä asiasta, että meillä on pelaaja joka kelpaa Brasilian arvostetuimpaan Akatemiaan. Tämä on yhteistyötä parhaimmillaan, kun homma toimii molempiin suuntiin. Historiallinen asia suomalaisessa futiksessa. Olen innoissani tästä, koko projektin ja Mikko Kuninkaan puolesta. Miten hän Luumäeltä tuli, valloitti Lahden ja lähtee nyt valloittamaan Brasiliaa. Lyhyessä ajassa ottanut isoja harppauksia. Päättäväinen ja todellinen huippu-urheilija. Poikkeuksellisen hieno tarina jo tähän mennessä, Korkeakunnas toteaa.