Suomen miesten Futsal-Liigassa pelaava Someron Voima kertoo verkkosivuillaan joukkueen viime kausien tehomiehen Arber Istrefin palaavan joukkueeseen.

Aiemmin tällä viikolla Urheilun oikeusturvalautakunta kumosi Istrefin toukokuun loppuun asti ulottuneen peli- ja toimitsijakiellon, kertoi Turun Sanomat. Sen myötä Istrefi on jälleen edustuskelpoinen.

Hänen pelikieltonsa johtui siitä, että Istrefi oli lyönyt viime vuonna SoVossa pelatessaan vetoa oman joukkueensa häviämisestä yli 2000 eurolla. Kun SoVo hävisi ottelun ja Istrefi meni nostamaan voittamaansa summaa, asia nousi esiin kassatyöntekijän tunnistettua hänet.

Vedonlyöntimaksu oli tehty ystävän pankkikortilla, mutta Istrefi lunasti voitot itse. Istrefi kertoi jälkeenpäin pelanneensa ystävänsä rahoilla, ja ettei saanut vedonlyönnistä itse minkäänlaista taloudellista hyötyä.

Viime kaudella Istrefi oli koko Futsal-Liigan pistepörssin ykkönen tehoillaan 30+16. Nyt hän pääsee mukaan SoVoon loppukaudeksi, sillä Palloliiton säännöistä löytyi porsaanreikä: säännöissä ei kielletty vedonlyöntiä kaverin puolesta.

Tapaus on erikoinen, sillä viime syyskuussa Someron Voiman johtokunta päätti, ettei Istrefin kanssa tehdä jatkosopimusta vedonlyöntiskandaalin takia.

SoVo oli alustavasti jatkamassa Istrefin sopimusta. Seurassa tultiin kuitenkin toisiin ajatuksiin, kun johtokuntan tietoon tuli poliisin esitutkintapöytäkirja.

Futsal-Liigan pudotuspelit alkavat ensi viikon viikonloppuna.