NHL:n huippuviihdyttävä runkosarja on pelattu ja edessä ovat suuret pelit. Maanantain ja tiistain välisenä yönä käynnistyvät NHL:n pudotuspelit, joissa on mukana myös ennätysmäärä suomalaispelaajia.

Pudotuspelit alkavat neljällä otteluparilla, joista etukäteen kiinnostavin ja eniten spekuloitu, on Toronton ja hallitsevan mestarin, Tampa Bayn, sarja. Toki suomalaisittain suurempi mielenkiinto on muualla.

Pudotuspelikevät alkaa 02.00 tiistaina Sebastian Ahon, ja usean muun suomalaisen, tähdittämän Carolinan ja Erik Haulan Bostonin välillä. Puoli tuntia myöhemmin kiekko putoaa Torontossa jäähän, kun Auston Matthews ja kumppanit yrittävät syöstä Steven Stamkosin johtaman Tampan pois valtaistuimelta. Kello 04.30 Kirill Kaprizovin tähdittämä Minnesota aloittaa pudotuspelitaipaleensa Ville Husson ja Niko Mikkolan St. Louisia vastaan. Puoli tuntia tästä käynnistyy Connor McDavidin ensimmäisen Stanley cupin jahtaaminen, Jesse Puljujärven ja Mikko Koskisen tietysti myös, kun Edmonton kohtaa Olli Määtän ja Rasmus Kuparin Los Angelesin.

Elisa viihde Viaplay ja V-sport kanavat näyttävät luonnollisesti kaikki kauden pudotuspeliottelut suorina lähetyksinä palvelussaan ja kanavillaan.