JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen pelasi urallaan Leijonissa kahdet miesten MM-kisat ja yhden Kanada Cupin. Suomi onnistui viimeksi mainitussa turnauksessa kerran loistavasti, päästen juuri Tirkkosen edustusvuonna 1991 välieriin.

Tirkkonen sai myös turnauksessa unelmakomennuksen, sillä hän avasi pelit Leijonien ykkössentterinä Jari Kurrin ja Esa Tikkasen ketjussa. Ottelun avausottelussa vastassa oli vielä Kanada, eli Tirkkonen pelasi ikään kuin Wayne Gretzkyn paikalla Gretzkyä itseään vastaan, sillä Kurri ja Tikkanen olivat olleet ”The Great Onen” luottolaitureita monen vuoden ajan Edmonton Oilersissa.

Tirkkonen kertoo turnauksesta Liiga-podcastissa.

– Olihan se hienoa kuulua joukkueeseen, ja se oli uran huippuhetki. Pelasimme viimeisessä harjoituspelissä Ruotsia vastaan, ja Matikaisen ”Pena” päätti kokeilla meikäläistä Kurrin ja Tikkasen keskellä. Peli meni hyvin ja tein maalinkin. Turnaus sitten aloitettiinkin sillä ketjulla. Kun avausviisikot olivat jäällä, oli ketjuna Kurri, Tikkanen ja Tirkkonen. Nuori 23-vuotias sentteri keskellä ja vastassa olivat Gretzkyt ja kumppanit aloituksessa. Hienoa oli päästä pelaamaan tuollaisia maailmantähtiä vastaan, hän muistelee.

Suomi oli matkassa kokemattomalla joukkueella, ja aiemmat Kanada Cupit olivat sujuneet Suomelta todella huonosti.

– Paikallinen media sanoi, että ”Team Terrible” on tulossa taas. Kurri, Tikkanen, Christian Ruuttu ja Skrikon ”Pete” olivat mukana, mutta joukkue ei ollut täysin Pohjois-Amerikassa koottu joukkue. Hieno ensimmäinen ottelu Kanadassa. Pelasimme vanhassa Maple Leaf Gardenissa tasan Kanadan kanssa 2-2. Sen ajan nimimiehet siellä vastassa. Ojasen Janne teki maalit ja Kettererin ”Make” taisi pimentää herra Gretzkyn lopussa, Tirkkonen värittelee.

Tirkkosen haastattelu on kuunneltavissa Liiga-podcastissa.