Samaan aikaan Suomen naisten A-maajoukkueen pelatessa Cyprus Cupissa Norjan naiset pelasivat Algarve Cupia Portugalissa, mutta otteluita ei Norjassa pystynyt seuraamaan mitään kautta suorana lähetyksenä.

Norjan yleisradioyhtiön NRK:n asiantuntija Lise Klaveness kritisoi Norjan jalkapalloliittoa rankasti siitä, että otteluita ei näytetty millään alustalla Norjassa tai niitä ei ollut nähtävissä edes linkin kautta. Nyt NFF iskee kuitenkin takaisin lujaa.

– Lise Klaveness voi vapaasti kritisoida liittoa siitä, että otteluita Algarvesta ei näytetä, mutta hänen pitäisi samalla tiedustella omalta työnantajaltaan mikseivät he näytä otteluita TV:ssä tai verkossa, NFF:n viestintäjohtaja Svein Graff laukoi VG:lle.

Naisten perinteikkäiden talviturnausten suora signaali on toki tarjolla, mutta ei ilmaiseksi. Graff valaisi asiaa hiukan tarkemminkin.

– Liitto kävi neuvotteluja Algarve Cupin oikeudet omistavan yhtiön kanssa ja tarjosimme tuotantoa NRK:lle alhaisin kustannuksin. Hiukan ennen turnauksen alkua he sanoivat kiitos ei.

NRK vastasi VG:lle, että päällekkäistarjonnan vuoksi valintoja oli tehtävä, mutta kieltäytyi kertomasta mitä suorien lähetysten oikeuksien ostaminen olisi maksanut.

Suomessa Helmarien ottelut Cyprus Cupista näkyivät suorina lähetyksinä linkin kautta – eivät tosin täysin ongelmitta. Palloliitto oli Suomessa maksanut näistä oikeuksista vastaavasti kuin norjalaisillakin olisi ollut mahdollisuus tehdä Algarve Cupin osalta.