Jalkapalloilijoiden todellisesta nopeudesta on käännetty peistä moneen kertaan. Kuinka nopeita he olisivat verrattuna yleisurheilijoihin 100 metrillä?
Harva on kokeillut piikkarit jalassa kilpailussa, mutta nyt löytyy yksi todellinen nopeuslahjakkuus – eikä mistään pikkuseurasta, vaan Manchester Unitedin alle 19-vuotiaiden joukkueesta.

17-vuotias puolustaja Ro-Shaun Williams nimittäin juoksi 100 metriä viime vuonna eli 16-kesäisenä 10,99 ja rikkoi Darren Campbellin 25 vuotta vanhan koululaisennätyksen Ashton-on-Mersey koulun kilpailuissa Cheshiressä. Campbell voitti olympiakultaa 4×100 metrin viestissä 2004, lisäksi hän on 100 metrin Euroopan mestari vuodelta 1998 ja 200 metrin olympiahopeamies vuodelta 2000. Arvokisamitaleita kertyi uralla peräti yhdeksän.

Nopeutensa lisäksi Williamsilla on muitakin avuja. Nuorten joukkueeen valmentajana toimiva ManU-legenda Nicky Butt uskoo, että hänellä on kaikki mahdollisuudet nousta jo pian Louis vaan Gaalin ykkösjoukkueeseen.
– Hän on ollut suorastaan briljantti. Etenkin yksi vastaan yksi tilanteissa kaveri on todella hyvä. Juuri näitä ominaisuuksia tarvitaan huipputasolla ja uskon, että Williams on enemmän kuin kyvykäs pelaamaan todella korkealla tasolla, aika pian jopa Unitedin ykkösjoukkueessa, Butt kehui nuorta tähtipelaajaansa.