Niklas Moisander ei haikaile paluuta Huuhkajiin. Hän kertoo asiasta suoraan Week of Football -podcastissa.

– Minun tilanteeni on tosi selkeä. Olen lopettanut maajoukkueessa ja tilanne on edelleen sama. Se on ollut sama siitä lähtien, kun lopetin. Olen tosi ylpeä jätkistä, taustasta ja valmennuksesta, että he pääsivät kisoihin, mutta minun tilanteeni on yhä sama.

Moisanderin sopimus Bundesliigan Werder Bremenin kanssa on päättymässä kuluvan kauden jälkeen. Moisander myöntää, että pelit jatkuvat ensi kaudella jossain muualla.

– Hyvin todennäköisesti en jatka täällä. Tuntuu osittain, että seurakin on tehnyt sen päätöksen. Pelihalut ovat edelleen kovat. Olen huomannut sen, kun olen istunut penkillä, niin en ole tyytyväinen tilanteeseen. Kaipaan sitä peliä ja jännitystä joka viikonloppu. Ehdottomasti haluan jatkaa pelaamista, se on selkeä juttu. Nyt on ollut aikaa, kun en ole pelannut pelejä, hoitaa paikkoja kuntoon ja tehdä työtä niiden asioiden kanssa, jotka ovat vaivanneet viime vuosina. Siinä mielessä on hyvä fiilis. Ura jatkuu ehdottomasti, mutta tässä vaiheessa on vaikea sanoa, missä. Katsotaan, miten loppukausi menee. Kaikki on auki, ja ura voi jatkua monessa eri paikassa, hän sanoo.

Tulevaisuuden kartoitus on alkanut.

– Sitä on alkanut miettiä ja tilanne on siinäkin mielessä selkeä, että en tee yksin päätöstä, vaan vaimon kanssa. Vanhin lapseni täyttää kuusi vuotta ja alkaa olla kouluiässä. Täytyy löytää paras ratkaisu niin minulle kuin koko perheelle. On erilaisia vaihtoehtoja, mutta en viitsi vielä alkaa hirveästi spekuloida. Ainoa, mitä voi sanoa, on se, etten sulje ovia mihinkään suuntaan, vaan katson mielenkiinnolla, mitä mahdollisuuksia tulee.

Monivuotinen Huuhkajien kapteeni ei sulje ovia Suomenkaan suuntaan.

– En sulje. Minulla on suuri kunnioitus suomalaista futista ja Veikkausliigaa kohtaan. En sulje ovia sinnekään suuntaan. Sanoisin, että todennäköisyydet eivät ole isot, että tulen pelaamaan siellä, mutta en missään nimessä sulje ovia sinne päin. Minulla on suuri kunnioitus sitä työtä kohtaan, jota Suomessa tehdään, Veikkausliigaa ja vanhaa seuraani TPS:aa kohtaan.

Moisanderin arvioita Bundesliigasta käsittelevä Week of Football löytyy Suplasta.