Huuhkajakapteeni Niklas Moisander seurasi monen muun tavoin hiukan epäuskoisena perjantai-illan Espanja-Hollanti -ottelua. Lopputulos 1-5 tuskin oli monenkaan papereissa ennakkoon piirrettynä – ei Moisanderinkaan.

– Uskomaton tulos ja hieno avaus Hollannille, Moisander kiteytti.

– Louis van Gaalin taktiikka toimi täydellisesti Espanjaa vastaan, ”Nikke” ylisti entistä valmentajaansa AZ Alkmaarin ajoilta.

Moisanderille tuttuja pelaajia Hollannin pelanneessa kokoonpanossa oli vilisemällä. Ajax-pelaajista Jasper Cillessen ja Daley Blind pelasivat koko ottelun ja Joel Veltman tuli vaihdosta kentälle Lisäksi Moisander on pelannut AZ:ssa yhtä aikaa Jeremain Lensin kanssa ja kaksikko Nigel de Jong – Wesley Sneijder on tuttu Ajaxista viime vuosikymmenen puolelta.

Tuttujen pelikavereitten menestyksestä saattoi riemuita estoitta. Moisanderin mukaan Espanjan esitys etenkin toisella puoliajalla jätti paljon kysymysmerkkejä, vaikkei yksi ottelu vielä mitään ratkaissutkaan sinänsä.

– Espanja pelasi löysästi ja puolusti huonosti. Se antoi Hollannille sauman iskeä ja Hollanti käytti sen sauman täydellisesti hyväkseen, Moisander arvioi.

– Tulos toi itseluottamusta Hollannille ja herätyksen Espanjalle. Kaikki on kisoissa vielä auki, vaikka perjantaina murskaluvut tulivatkin.