Liigan hallitseva hopeamitalisti Tappara on muutoksen kourissa. Viime kauden päätteeksi moni avainpelaaja lähti ja uusia ukkoja on tullut tilalle. Yksi tamperelaisten kovimmista lähtijöistä oli maalivahti Dominik Hrachovina, joka kantoi ykkösmaalivahdin torjuntavastuuta seurassa edelliset kaksi kautta.

Tshekkiläisveijari torjui joukkueelle Suomen mestaruuden keväällä 2017 ja oli itse varmuus myös viime kauden pudotuspeleissä. Hän nousi aikoinaan ykköskassariksi niin, että joukkue värväsi kokeneen Teemu Lassilan hänelle mentoriksi, kun kevään 2016 ykkösvahti Tomi Karhunen lähti KHL:ään. Hrachovina nousi kakkosmaalivahdin paikalta ykkösmaalivahdiksi ja Lassila oli hänelle tukena.

Tapparan tämän kauden maalivahtikaksikossa haisee samanlainen ajatusmaailma. Seuraan tullut entinen NHL-vahti Niklas Bäckström tulee nuoren Christian Heljankon senseiksi. 21-vuotias Heljanko torjui viime kaudella Liigassa 12 ottelussa, joista nollapelejä oli kaksi. Nyt on hänen aikansa nousta isompaan rooliin, kuten Hrachovina kaksi vuotta sitten.

Tapparaa läheltä seuraava seuralegenda Pekka Saravo uskoo kyseiseen teoriaan Arvokisat -sivuston haastattelussa.

– Varmaan hyvin pitkälti se on näin. Bäckström tuo ääretöntä kokemusta ja turvaa nuorelle kaverille. Hän pystyy myös itse hyvin pelaamaan ja tukemaan koko joukkuetta myös kakkosveskarin paikalta. Hän tuo todellista kiekkokulttuuria ja tärkeää tukirankaa koko joukkueelle. Ei pelkästään Heljankolle, Saravo kiteyttää.

Ex-puolustaja ei ota kuitenkaan kantaa siihen, kumpi on kauden alkaessa nimellinen ykkösmaalivahti.

– Aika näyttää sen. Heljanko pelasi viime kaudella tosi hyvin silloin, kun hän pääsi pelaamaan. Siellä on varmasti ykkönen se maalivahti, joka pelaa paremmin.

– Minulla ei ole mitään sisäpiirin tietoa heidän peluutuksestaan, mutta sanoisin, että Heljankolla on mahdollisuudet nousta niihin ykkösveskarin saappaisiin, myskihärkämäisistä peliotteistaan tunnettu Saravo toteaa.