NHL-kausi käynnistyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Avausyön ottelussa nähdään heti tähtilupauksen Connor Bedardin otteita Chicago Blackhawksin riveissä sekä Erik Karlssonin ensisirklaukset Pittsburgh Penguinsin paidassa.

NHL-kausi tarjoaa jälleen myös runsaasti otteluita suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan. Runkosarjan 132 prime time –ottelua takaavat kiekkofaneille katsottavaa läpi kauden. Kaikki 1312 runkosarjaottelua sekä pudotuspelit Stanley Cupin nostoon asti ovat katsottavissa vain Viaplayssa. Valtaosa otteluista näkyy myös V sport –kanavilla.  

Suorien ottelulähetysten lisäksi Viaplay hemmottelee kiekkofaneja kattavilla studiolähetyksillä jokaisena viikonloppuna koko runkosarjan ajan. Marraskuussa pelattavalla Global Series –viikolla Viaplayn kiekkotiimi on vahvasti läsnä Tukholman karkeloissa, välittäen tunnelmia kotikatsomoihin sekä lähetyksissä että some-kanavissa kaikkien neljän päivän ajan. 

Pääasiantuntijoina Viaplayn studioissa tulevalla kaudella nähdään Ville Nieminen, Ossi Väänänen, Jussi Jokinen, Riku Helenius, Sami Hoffrén ja Esa Pirnes. Lisäksi myös Tobias Salmelainen ja Ismo Lehkonen tulevat jakamaan asiantuntemustaan lähetyksissä kauden aikana.

NHL-pelien selostajina jatkaa itseoikeutetusti Suomen NHL-ääni Antti Mäkinen sekä Tero Kainulainen, Velja Engström ja Nuutti Vihtilä. Studioissa kapellimestareina vuorottelevat Tuomas Meling, Iiro Harjula ja Katariina Kiviranta.

– Studioissa käsitellään ajankohtaisia aiheita tuoreilla näkökulmilla ja vuosien kokemuksella höystettynä. Erikoisen läheltä tarkkaillaan suomalaisten otteita ja kehitystä läpi kauden. NHL:ssä tapahtuu valtavasti joka viikko. Näistä aiheista tiimimme koostaa asiantuntevan ja viihdyttävän keskustelupaketin katsojiemme nautittavaksi, Viaplayn jääkiekkotuottaja Iiro Harjula summaa kanavan tiedotteessa.

Kauden ensimmäiset NHL-studiot: 

La 14.10. klo 17.30 kausiennakko | 20.05 Ottawa Senators – Philadelphia Flyers (Studio: Meling, Mäkinen, Väänänen, Helenius ja Hoffrén. Selostus: Mäkinen). 

La 21.10. klo 19.30 Ottawa Senators – Detroit Red Wings (Studio: Meling, Helenius ja Hoffrén. Selostus: Mäkinen).  

Su 29.10. klo 18.30 Buffalo Sabres – Colorado Avalanche (Studio: Meling, Jokinen ja Helenius. Selostus: Mäkinen). 

La 4.11. klo 20.30 Edmonton Oilers – Nashville Predators (Studio: Meling, Väänänen ja Lehkonen. Selostus: Mäkinen). 

Su 12.11. klo 19.30 Florida Panthers – Chicago Blackhawks (Studio: Meling, Nieminen ja Helenius. Selostus: Mäkinen).

Viaplayn ainutlaatuisissa haastatteluissa mm. Bedard, Barkov, Draisaitl ja muut NHL-tähdet

NHL-kauden alkuun voi valmistautua katsomalla juuri Viaplayhin lisätyt eksklusiiviset pelaajahaastattelut. Ääneen pääsee mm. sukupolvensa kirkkain lupaus Connor Bedard, joka kertoo mitä odottaa uraltaan ja miten häneen kohdistuvat valtavat paineet vaikuttavat pelaamiseen. Muissa haastatteluissa nähdään tähtipuolustaja Miro Heiskanen, Floridan kapteeni Aleksander Barkov, Ottawan nuori kapteeni Brady Tkachuk, Toronto Maple Leafsin kapteeni John Tavares, yksi NHL:n ykkösnimistä Leon Draisaitl sekä viime kauden suomalainen läpimurtopelaaja Juuso Pärssinen. Haastattelut ovat katsottavissa Viaplayssa ja lisää haastatteluita on tulossa pitkin kautta. Tavaresin haastattelun näet myös YouTubesta. 

– Jälleen kerran käsissämme on loistelias NHL-kausi! Kotimaiset huippupelaajat alkavat olla Aleksander Barkovin johdolla parhaassa mahdollisessa kiekkoiässä, ja monen suomalaisen pelaajan joukkueet tähyävät ihan tosissaan kohti Stanley Cupin voittoa. Viaplayn asiakkaat pääsevät kauden aikana näkemään pelien lisäksi yli 50 huippupelaajan eksklusiivisia haastatteluja studiolähetystemme lomassa. Luvassa on myös täysin uusi NHL pelaajien kisailukonsepti, joka varmasti miellyttää kaikkia lajiniiloja pitkin suomenmaata, lupaa Viaplayn NHL-selostaja Antti Mäkinen.

Viaplayssa on katsottavissa myös tuoreeltaan julkaistu NHL-dokumentti Stanley Cupin viime kaudella voittaneesta Vegas Golden Knightsista (Vegas Golden Knights – 2023 Stanley Cup Champions Documentary). Kaksituntinen dokumenttielokuva paketoi hallitsevan Stanley Cup -mestarin voittoon päättyneen kauden, vieden katsojat joukkueen kulisseihin ja pukukoppeihin kauden alusta aina viimeiseen voittoon asti. Dokumentissa kuullaan niin pelaajia kuin valmentajia, ja nähdään, miten fanit elivät mukana joukkueen matkassa niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä.  

Lisäksi myös Antti Mäkisen ja Kimmo Timosen juontama huippusuosittu Kimanttia-podcast saa jatkoa. Luvassa on tuttuun tapaan puhetta asiasta ja asian vierestä. Uudet jaksot kuunneltavissa aina torstaisin.

Viaplayn kiekkokausi sisältää NHL-pelien lisäksi myös kaikki CHL-ottelut sekä keväällä pelattavat jääkiekon MM-kisat kokonaisuudessaan. Yli 1500 suoraa jääkiekko-ottelua höystettynä huippuluokan asiantuntijoilla takaavat maailman parasta kiekkoviihdettä katsojillemme koko vuodeksi. 

Lähde: Viaplayn tiedote