Jääkiekon World Cup saatetaan pelata seuraavan kerran helmikuussa 2024. NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi asiasta ennen ensimmäistä Stanley Cupin finaalia. Dalyn mukaan NHL:n on ”hyvin optimistinen” asian suhteen.

– Työ on meneillään. Olemme pitäneet ilmiselvästi yhteyttä pelaajayhdistyksen kanssa useiden kuukausien ajan ja olemme hyvin linjassa sen suhteen, mitä yritämme saavuttaa. Olemme ottaneet IIHF:n (kv. jääkiekkoliitto) mukaan keskusteluihin. Tästä on tullut hieman mutkikkaampaa liigan ja seurojen eri intressien takia, koska helmikuun turnaus olisi eri asia kuin syksyn turnaus. Näitä asioita yritetään nyt selvittää, Daly sanoi NHL:n sivuilla.

Edellinen World Cup pelattiin syksyllä 2016. Silloin mukana oli kahdeksan joukkuetta: Kanada, USA, Suomi, Venäjä, Tshekki ja Ruotsi sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan nuorten pelaajien joukkue.

Olympialaisissa NHL on ollut mukana viimeksi 2014.

Dalyn mukaan helmikuu olisi ensisijainen ajankohta turnaukselle.

– Saa nähdä, pitääkö asiaa työstää, mutta mielestämme sen järjestäminen tuossa ajankohdassa säännöllisesti on hyvin tärkeää tämän pitkäkestoiselle menestykselle, Daly sanoi.

NHL:n finaalit ovat menossa parhaillaan Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sportin kanavilla.