Manhattanilaisten kausi on saanut umpisurkean alun, kun joukkue on pystynyt voittamaan ainoastaan yhden ensimmäisestä kuudesta ottelustaan. Keskiviikkoaamuna Suomen aikaa joukkue koki neljännen perättäisen yhden maalin tappionsa, kun Buffalo Sabers oli kotikentällä parempi maalein 3-2. Entistä huolestuttavamman joukkueen kunnosta tekee sen, että Rangers hävisi viime syksyn kuplassa kaikki neljä otteluaan.

Muutama valopilkku joukkueesta löytyy. Tulokas K’Andre Miller on pelannut vahvasti Rangers puolustuksessa, kuten myös viime kauden neljänneksi parhaaksi tulokkaaksi äänestetty Adam Fox. Puolustuspään veteraanit ovat puolestaan olleet tällä kaudella vaikeuksissa. Jack Johnson on hidastunut entisestään, niin kuin on myös toista kauttaan jättisopimuksesta pelaava Jacob Trouba.

Rangersin ykkös- ja kakkoshyökkäysketju on ollut myös liian tehotonta. Mika Zibanejad on saanut kuudessa ottelussa aikaan vain kaksi pistettä. Viime kaudella syntyi kuitenkin 1.32 pistettä ottelua kohden. Viime syksyn varaustilaisuuden ykkönen Alexis Lafrenière on vielä ilman tehopisteitä kuudessa ottelussa. Kaapo Kakon kaksi maalia ei ole huono aloitus kaudelle, mutta vuoden 2019 kakkosvaraukselta vaaditaan enemmän.

Viime kauden loppua kohti Rangers oli yksi NHL:n kuumimmista joukkueista, joten odotukset tälle kaudelle olivat korkealla. Joukkue on NHL:n toiseksi nuorin, joten organisaatiolla ei ole sinänsä vielä hätää. Rangers aloitti jälleenrakentamisen virallisesti 2018 lähetettyään avoimen kirjeen faneilleen joukkueen uudesta suunnasta.

Joukkueen, jota arpaonni on potkaissut jo kahdesti, on pystyttävä loppukaudesta parempaan. Kolme vuotta jälleenrakentamista ei ole pitkä aika, mutta jos nuoret pelaajat eivät pysty nostamaan tasoaan, kolme vuotta muuttuu yhdeksäksi hyvin nopeasti. Sen allekirjoittaa Rangersin edellinen vastustaja.