Suomen kovin kansainvälinen yleisurheilukilpailu Paavo Nurmi Games tarjoaa ensi kesän miesten keihäskisaan superbonuksen.

Yksi Turun saariston noin 20 000 saaresta saattaa vaihtaa omistaa kesäkuun 5. päivänä käytävän kisan jälkeen.

− Jos miesten keihäänheiton voittaja ylittää Aki Parviaisen SE-tuloksen 93,09, bonuksena on saari Turun saaristosta, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Bonussaari ei ole vitsi. Lajin saksalaiset huippunimet, maailmanmestari Johannes Vetter ja olympiavoittaja Thomas Röhler sekä seitsenkertainen arvokisamitalisti Tero Pitkämäki ovat jo varmistaneet tulonsa kilpailuun.

Vetter heitti viime kesänä maailmantilaston kärkituloksen 94,44 ja Röhler 93,90, joten yksi Turun saariston saarista voi hyvinkin saada kesäkuussa uuden omistajan.

− Onko tämä totta? Siis oikea saari. Tosi hurjaa. Ilman muuta haluan voittaa sen, Vetter hämmästeli bonuksesta kuultuaan.

Samaa mieltä oli Röhler.

−Toivon mukaan saari on niin iso, että sinne mahtuu sauna. Tuollainen motivoi ehdottomasti. Se on taas yksi erittäin hyvä lisäsyy kilpailla Turussa, Röhler sanoo.

Röhler puolustaa Turussa kahden edelliskesän keihäskisan voittoja. Vuosina 2014 ja 2015 Turussa voittoon heittänyt Pitkämäki taas palaisi mieluusti voittajaksi.

− Aika kauas Turussa saa heittää, jos meinaa voittaa. Siellä on kova kilpailu ja hyvä heittoalusta, joka ei petä alta. Voittotulos alkaa varmasti yhdeksiköllä. Jos omalta kohdalta kaikki menee hyvin kesään asti, 90 metrin heitto on mahdollinen. Saarikin kelpaisi, on se kova bonus, Pitkämäki ennakoi.

Pitkämäen ennätys 91,53 on vuodelta 2005. 90-metrin rajan hän on ylittänyt viimeksi vuonna 2007. Parviaisen Suomen ennätys on vuodelta 1999. Pidemmälle ovat heittäneet Vetterin ja Röhlerin lisäksi vain ME-mies (98,48) Jan Zelezny.

Lähde: Paavo Nurmi Games.