Koripallon NBA:ssa nähtiin historiallisia valintoja äänestyksessä kuukauden pelaajaksi.

Tammikuun pelaajiksi on valittu läntisestä konferenssista Houston Rocketsin James Harden ja itäisestä lohkosta historiallisesti koko Atlanta Hawksin avausviisikko.

Atlanta Hawks pelasi tammikuun ilman tappioita voittaen kaikki 17 otteluaan. NBA onkin arvostanut Atlantan suoritusta valitsemalla joukkueen koko avausviisikon Paul Millsap-Al Horford-Jeff Teague-Kyle Korver-DeMarre Carroll itäisen konferenssin kuukauden pelaajaksi.

Kerta on ensimmäinen koko NBA:n historiassa, kun koko avausviisikko on valittu kuukauden pelaajaksi. Seurat saavat esittää äänestyksessä omat ehdokkaansa perusteluineen ja Atlanta nimitti koko viisikkonsa, jonka NBA lopulta myös valitsi.

NBA:n historiassa kuukauden pelaajan titteli on jaettu aikaisemmin kahden tai useamman pelaajan kesken vain muutaman kerran. Vuonna 2010 Miami Heatin LeBron James ja Dwyane Wade jakoivat tittelin, vuonna 2002 Dallasin Dirk Nowitzki, Steve Nash ja Michael Finley saivat kunnian ja vuonna 2001 Bostonin Paul Pierce ja Antoine Walker valittiin. Koskaan aikaisemmin ei ole kuitenkaan valittu koko viisikkoa.

Läntisessä konferenssissa James Harden sai omia tammikuun pelaajan tittelin, kun hän upotti tammikuussa keskimäärin 25,8 pistettä ottelussa ja antoi 6,7 korisyöttöä ja riisti pallon 2,18 kertaa.