Dallasin riveissä pelaavaa saksalaiskonkari Dirk Nowitzkia pidetään yhtenä parhaista eurooppalaisista pelaajista, joka on koskaan NBA:ssa pelannut.

Nowitzki ja Lauri Markkanen olivat vaihtaneet puhelinnumeroita ja saksalainen oli viestitellyt suomalaiselle jo ennen NBA:n varaustilaisuutta.

– Toivotin hänelle onnea. Meillä oli korkea varausvuoro ja Lauri olisi varmaankin tullut mielellään joukkueeseemme. Mutta hän pelaa erittäin hyvin Bullsin riveissä ja olen iloinen hänen puolestaan, Nowitzki kertoo Chicago Tribunen haastattelussa.

Nowitzki on seurannut nuoren suomalaisen otteita Chicagossa.

– Olen iloinen, että hän on saanut mahdollisuutensa Chicagossa, jonka tiedämme olevan fantastinen urheilukaupunki. Toivottavasti hän kypsyy entisestään ja saavuttaa mahtavan uran, Nowitzki sanoi.

Lauri Markkanen toivoo varmasti pelaavan yhtä upean uran NBA:ssa kuin 39-vuotias saksalaisystävänsä. Nowitzki urakoi jo kautta numero 20 NBA:ssa ja hänen pistekeskiarvonsa uran varrelta on huikea 21,4. Vauhti ei ole hirveästi hiipumassa, sillä mies pussitti Chicagoakin vastaan 19 pistettä ja näytti – ainakin toistaiseksi – 16 pistettä tehneelle suomalaisrookielle kaapin paikan.

 

Lähde: Chicago Tribune