Koripalloliiga NBA:n varaustilaisuudessa nähtiin odotettu ykkösvaraus, kun Minnesota kaappasi nimeä jo julkisuuteen saaneen lupauksen riveihinsä.

NBA:n vuotuisen varaustilaisuuden ensimmäisenä pääsi valitsemaan heikon kauden pelannut Minnesota Timberwolves, joka valitsi odotetusti paljon hehkutusta saaneen Karl-Anthony Townsin. Dominikaanisen tasavallan ja Yhdysvaltain passeja hallussaan pitävä Towns, 19, ehti pelata Kentuckyn yliopiston maineikkaassa koripallo-ohjelmassa mainion kauden ennen varatuksi tulemistaan.

Los Angeles Lakers pääsi valitsemaan toisena. Joukkue saalisti Ohio Staten yliopiston takamiehen D’Angelo Russelin.

Moni pelaajatarkkailija nosti ennen tilaisuutta kakkosnimeksi Johlil Okaforin, jonka Philadelphia 76ers valitsi kuitenkin ”vasta” kolmantena.

Varaustilaisuuteen ilmoittautunutta suomalaista Joonas Cavénia ei varattu. Pyrinnön kasvatin pihalle jääminen ei kuitenkaan ollut superyllätys, sillä NBA:n draftissa kierroksia on vain kaksi. Pelaajia on NBA:ssa vähän verrattuna muihin amerikkalaisliigoihin, kuten NHL:ään. Maailman suurimmassa kiekkoliigassa draftin varauskierroksia on peräti seitsemän.

Suomalaisia on varattu NBA:han aikojen saatossa vain kuusi. Petteri Koponen on ainoa ensimmäisellä kierroksella valittu. Ainoat NBA:ssa pelanneet suomalaiset ovat Hanno Möttölä ja Erik Murphy.