Naisten MM-kisat oli tänä vuonna määrä pelata Kanadan Halifaxissa ja Trurossa 31.3. alkaen. Lauantaina tulleen tiedon mukaan kisat kuitenkin perutaan koronavirusuhan vuoksi.

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen oli tuoreeltaan pettynyt päätöksestä, vaikka syytä päätöksen takana on pakko kunnioittaa.

− Tietysti harmittaa, MM-kisat ja mitalit on kuitenkin se mihin joka vuosi tähdätään. Kyseessä on kuitenkin iso riski, joten eihän tässä auta kuin hyväksyä päätös, Mustonen toteaa Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Myös Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela harmittelee kisojen peruuntumista.

− Naisten MM-kisojen peruuntuminen on luonnollisesti harmillinen asia, mutta pelaajien terveys ja turvallisuus ovat kaikissa tilanteissa asiat, joista on ensisijaisesti huolehdittava.

Kisoihin nimetyltä joukkueelta jää nyt yksi upea kokemus uralta väliin.

− Kisat olisi pelattu jääkiekon emämaassa Kanadassa, jossa kisatapahtuma herättää valtavaa mielenkiintoa – erityisesti ensikertalaisille kokemus olisi varmasti ollut melkoinen.

− Mutta muuten tämä tarkoittaa sitä, että joukkue ryhtyy nyt valmistautumaan ensi vuoden MM-kisoihin ja vuoden 2022 olympialaisiin.

Päätöstä huhtikuussa USA:ssa järjestettävien alle 18-vuotiaiden MM-kisojen ja toukokuussa Sveitsissä pelattavien miesten MM-kisojen mahdollisesta perumisesta ei vielä ole tehty. IIHF keskustelee asiasta 16.-17.3. järjestettävässä kokouksessaan.

Lähde: Jääkiekkoliiton verkkosivut