Naisleijonia kaudesta 2014-15 luotsannut Pasi Mustonen jatkaa naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana kevääseen 2022.

Mustonen luotsaa näin Naisleijonat huhtikuussa Espoossa pelattavien MM-kotikisojen jälkeen vielä kaksiin MM-kisoihin ja vuonna 2022 Kiinassa järjestettäviin olympialaisiin.

– On hienoa, että työnantaja osoittaa luottamusta ja saan jatkaa tämän hienon joukkueen matkassa vielä toisen olympiadin loppuun, Mustonen iloitsee tehtävänsä jatkosta. Suuria muutoksia ei ole tulossa myöskään muuhun johtoryhmään tai pelaajistoon, joka muodostaa maajoukkueen rungon.

– Iso asia tässä on jatkuvuus. Pelaajien ja johtoryhmän kanssa yhdessä luotu tapa toimia näkyy joka päivä pukukopissa ja kaukalossa – kaikki tietävät miten toimimme ja sitä kautta uusien pelaajien sisäänajo on helppoa. Pitkässä juoksussa yhteinen toimintakulttuuri tuo taatusti menestystä.

Kuluvalla ja edelliskaudella Mustosen pesti on ollut päätoiminen. Espoon MM-kotikisojen jälkeen Mustonen käyttää omasta toiveestaan työajastaan 20% Haaga-Helian lehtorin tehtäviin.

Mustosen päävalmentajakaudella Naisleijonat on yltänyt mitalille kolme kertaa: Naisleijonat palasi pronssimitalit kaulassaan vuoden 2015 ja 2017 MM-kisoista ja vuoden 2018 olympialaisista. 2016 MM-kisoissa Naisleijonat sijoittui neljänneksi.

Kuluvan kauden päätapahtuma on edessä huhtikuussa. Espoon Metro Areenassa järjestettävät Naisten MM-kisat pelataan 4.-14.4.

Lähde: Jääkiekkoliiton tiedote.